Prijevare s provjerom novčanica

Crna kronika
24.11.2015 07:15
D. Požarić
Ilustracija (eyemakeart.wordpress.com)
Ilustracija (eyemakeart.wordpress.com)
Policija traga za nepoznatim ženskim osobama koje su 87-godišnju hrvatsku državljanku prevarom oštetile za više od 15 tisuća kuna. 18. kolovoza oštećenu je nazvala ženska osoba, predstavljajući se kao zaposlenica novčarske ustanove te joj rekla kako će na njenu adresu doći kolegica koja će preuzeti novac u stranoj valuti radi provjere novčanica. Ništa ne sumnjajući, 87-godišnjakinja je u svoj dom pustila nepoznatu žensku osobu i predala joj novac. Shvativši da je prevarena, događaj je prijavila policiji.
Sve građane, posebice one starije životne dobi, policija upozorava da obrate pozornost na nepoznate osobe, ne puštaju ih u svoje domove te da se ne upuštaju ni u kakve transakcije koje se inače obavljaju u za to ovlaštenim ustanovama.
Osobe starije životne dobi često su na meti raznih prevaranata koji koriste njihovo povjerenje i nepažnju te ih dovode u zabludu. Nerijetko, građani nepoznate osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući jesu li ovlaštene za obavljanje određenih usluga. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti