Prijevare: Noni sok - još jedan pokušaj prijevare po MLM sistemu

Mozaik
19.07.2004 00:00
Izvor: dp
D. Požarić
Imaju sve što je potrebno za uspješnu prijevaru: brojeve telefona (ali nikako ne fiksnih nego mobilnih, na Cronetu, i to prepaida). Imaju proizvod (Noni sok, navodno plod biljke Morinde Citrifolije) "kog stanovnici Polinezije već više od 2000 godina koriste za liječenje raznih tegoba". Imaju i sastav soka koji je povoljan i odlična učinka na zdravlje a imaju i "stručno mišljenje Dr. Ralph Heinickea, cijenjenog znanstvenika i biokemičara te specijaliste u istraživanju enzima" uz čije se ime, međutim, na Googleu vezuje samo Noni sok. Prilično čudno za jednog znanstvenika, zar ne?

Imaju i web stranicu, amaterski izrađenu i punu bombastičnih tekstova. Imaju, naravno, i mogućnost zapošljavanja, ali "samo usput", kako kažu. A evo i njihova vlastita opisa kako to otprilike ide:
 • Vi sponzorirate Ivana, koji je vaša prva linija. Ivan sponzorira Mariju, koja je njegova prva linija i vaša druga linija. Vi onda sponzorirate Martina i postavite ga pod Mariju i tako dobijete treću liniju.


 • Jednostavno, nije li?

  Usput, nema firme, nema adrese.

  A sad u Google upišite pojam "Noni" "scam" pa pogledajte što sve možete naći. (Scam znači prijevaru)

  Uglavnom, sve osim prilike za dobrim poslom na teritoriju Hrvatske te SiCG. Prijevara je to globalnih razmjera i zato ne nasjedajte obećanjima o zaradi i zdravlju. Radi se o običnom MLM (Multi Level Marketingu) i ničem više.
  © 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
  Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti