Prije mora do Marafora: jeste li kad čitali psu?

Lokalno
14.07.2015 08:00
D. Požarić
Čitanje psu (Ilustracija: northeastanimalshelter.org)
Čitanje psu (Ilustracija: northeastanimalshelter.org)
Jeste li ikada razmišljali o tome da čitate priče psu? Pas uistinu ne može čitati, ali je izvrstan slušatelj koji razumije boju glasa, ton i emociju. Osim toga, pas je i veliki prijatelj kojemu dijete vjeruje i osjeća se sigurno. Pri milovanju psa, dijete se opušta te biva nadahnuto čitanjem.
Baš jedan takav pas doći će na dječji odjel Gradske knjižnice Poreč u petak, 17. srpnja 2015. godine u 11 sati i zasigurno će sa zanimanjem slušati što mu čitate i pričate.
Stoga vas pozivamo da se uključite u program „Čitaj (o) psu” i uvjerite se da, što je čitanje zabavnije i opuštajuće, to je veći interes djeteta za ovu aktivnost. Terapijski parovi potiču i usmjeravaju dijete dok čita, sudjeluju u čitanju i pomažu pri razumijevanju pročitanog teksta. Ova je vrsta programa posebno namijenjena djeci s poteškoćama u čitanju.
U goste dolaze terapeutski pas Candy, predsjednik Udruge za pet therapy Indeficienter Vinkuran Aleš Furlan i voditeljica terapijskih pasa, profesorica Goranka Rosanda Furlan.
Molimo vas da prijave na radionicu šaljete mailom na gradska@knjiznicaporec.hr ili na broj telefona 434-196 najkasnije do četvrtka 16. srpnja do 19 sati.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti