Prijavljene zbog gospodarskog kriminaliteta

Crna kronika
21.03.2024 10:37
kb
Ilustracija
Ilustracija
Autor: Vojtech Okenka
Izvor: Pexels
Istarska policija utvrdila je sumnju da je 50-godišnjakinja, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Pule, počinila povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, utaju poreza ili carine i davanje lažnog iskaza, a zajedno sa 26-godišnjakinjom zlouporabila je povjerenje u gospodarskom poslovanju.

Ženu (50) se sumnjiči da je u svibnju 2021. godine sačinila kupoprodajni ugovor za prodaju više nekretnina, dok je kupac istih bila 26-godišnjakinja, a nekretnine joj je prodala po znatno manjoj cijeni, iako je znala da je vrijednost nekretnina znatno veća.
Sumnjiči ju se i da je u listopadu 2020. godine na štetu trgovačkog društva, na račun najma objekta u Puli, neovlašteno obavljala isplate na bankovne račune fizičkih osoba, znajući da je nekretnina u vlasništvu 26-godišnjakinje, a obavila je i više isplata s računa tvrtke na svoj osobni račun. Tom prilikom isplate nije prikazivala u poslovnom knjigama, a u poslovnim knjigama nije prikazala ni prodaje nekretnina koje su bile u vlasništvu društva, odnosno izbjegla je knjižiti i isknjižiti kupovinu i prodaju nekretnina.

Nadalje, 50-godišnjakinja je 19. listopada 2022. godine, s ciljem registriranja sebe kao osnivača odnosno člana uprave u trgovačkom društvu, vlastoručnim potpisom ovjerila izjavu o nepostojanju nepodmirenih dugovanja na osnovi poreza, iako je znala da ima nepodmirenih dugovanja na ime poreznog duga i ostalih doprinosa.
Ukupna materijalna šteta počinjena na štetu trgovačkog društva i državnog proračuna iznosi više od 285 tisuća eura. Protiv osumnjičenih se podnosi kaznena prijava.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti