Prijave za 5. Svijet malvazija do 1. travnja

Istra
20.03.2013 08:38
B.Ž.
1
1
Udruga vinara i vinogradara Istre, Vinistra, otvorila je prijave za 5. Svijet malvazija, neslužbeno svjetsko prvenstvo malvazija, koje će se pod pokroviteljstvom Istarske županije održati u Poreču 24. travnja 2013. Prijave su otvorene do 1. travnja, a šest uzoraka iste serije malvazije na adresu udruge potrebno je dostaviti u razdoblju od 11. do 13. travnja.
Svijet malvazija ove godine slavi petogodišnji jubilej. Tijekom godina se etablirao u regionalno središte koje okuplja vinare, struku, predstavnike medija i zaljubljenike u malvaziju. Ova je sorta i na taj način postala neizbježnom temom kada je riječ o domaćem i regionalnom vinu i vinogradarstvu te autohtonim sortama grožđa.
Uz prijave za Svijet malvazija, otvorene su i one za ocjenjivanja u sklopu Vinistre, vezane uz vina drugih sorti, rakije i maslinova ulja. Među ocjenjivačima na Svijetu malvazija i ove će se godine naći sommelieri, znanstvenici, ugostitelji, enolozi i predstavnici medija. Malvazije će se, kako je i uobičajeno, ocjenjivati prema regulativi Međunarodne udruge za vinovu lozu i vina.
Svijet malvazija prošle je godine okupio 190 uzoraka iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Portugala i Španjolske. Pobjednica i osvajačica zlatne medalje bila je vinarija Tomaz iz Motovuna sa svojom svježom malvazijom godišta 2011. Cilj ove manifestacije je okupiti što veći broj sorti malvazije, promovirati njihove posebnosti i kvalitete, prikazati najnovije trendove u proizvodnji te nagraditi najbolja vina. (GI)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti