Pri kraju asfaltiranje prometnice Antonci - Kosinožići

Lokalno
13.01.2021 17:42
D. Požarić
Danas su gradilište obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i stručni suradnik za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture Dalibor Radešić.
Danas su gradilište obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i stručni suradnik za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture Dalibor Radešić.
Nakon što je dionica ceste St. Portun – Antonci obnovljena i asfaltirana još prošle godine, asfaltiranje pola kilometra prometnice Antonci – Kosinožići pri samom je kraju. Podsjetimo, radilo se o jednoj od županijskih cesta čija je obnova zbog lošeg stanja bila jedan od prioriteta.
Uska je lokalna cesta proširena na prosječno 5,20 metara, što je financirao Grad Poreč, dok su troškove ostalih radova podmirili Odvodnja Poreč, Županijska uprava za ceste u čijoj je prometnica ingerenciji te Istarski vodovod Buzet.
Vrijednost podsustava Antonci procijenjena je na 13,1 milijuna kuna. Njegova je izgradnja podijeljena u više faza, ukupno 7,8 km sa šest crpnih stanica, od čega je prije ove investicije izgrađeno 2,5 km glavnog kolektora na dionici St.Portun – Antonci u vrijednosti od 4,1 milijuna kuna.
Na tom projektu Grad surađuje s Istarskim vodovodom Buzet, koji je na lokalnoj cesti uz izgradnju dijela glavnog kanalizacijskog kolektora K-3 u dužini od 860 m i dijela tlačnog voda TL-4 u dužini od 65 m vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, izgradio i prvu dionicu vodovodnog ogranka za naselje Kosinožići, vrijednosti 1,1 milijuna kuna i dužine 564 metara .
Projektom izgradnje glavnog kolektora u trupu lokalne ceste stvaraju se uvjeti za izgradnju kanalizacijskih mreža u naseljima Antonci, Kosinožići i Vežnaveri, po završetku rješavanja imovinsko-pravnih poslova i ishođenja građevinskih dozvola, kažu u Gradu. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti