Prevarena prilikom "pronalaska zlatnog nakita"

Crna kronika
14.09.2018 13:41
D. Požarić
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)
Porečka je policija jučer zaprimila prijavu 69-godišnjakinje da je prevarena za nekoliko stotina kuna. Dok je 3. rujna u jutarnjim satima prolazila Ulicom Brajde u Taru, nepoznati muškarac s tla je podignuo narukvicu i ponudio joj da je podijele, jer su je „oboje našli”. U tom trenutku im je, predstavivši se kao zlatar, prišao drugi muškarac i rekao da narukvica vrijedi više tisuća kuna te će otići do banke po novac kako bi sam otkupio narukvicu. Prvi muškarac rekao je da nema vremena čekati te je 69-godišnjakinji ponudio otkup „njegovog dijela” za nekoliko stotina kuna, što je žena i učinila. Kasnije je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.
Oštećena je nepoznatog počinitelja susrela jučer u Istarskoj ulici u Taru, kada ju je ponovno pokušao prevariti na jednak način te je pobjegao kad je žena htjela pozvati policiju.
Policijska uprava istarska upozorava građane na ovaj oblik prijevare te ih poziva da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192.
Također je dobro starijim članovima obitelji skrenuti pažnju na ovakve pojave, jer su upravo oni najčešće žrtve ovakvih prijevara.
U slučaju da, usprkos oprezu, do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ukoliko upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počinitelju koji bi policijskim službenicima mogli koristiti. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti