Preporod višnjanskog nogometa i druženje povodom proslave Praznika rada

Sport
02.05.2018 09:16
D. Požarić
1
1
U Višnjanu je povodom proslave Praznika rada u organizaciji NK Višnjan 1957. odigrana utakmica između djece i roditelja, da bi se nakon dvosatnog nadmetanja svi sudionici sa sportskog preselili na kulinarski teren i nastavili druženje uz fažol i roštilj.
Jedan je to u nizu projekata NK Višnjana, rekao nam je Antonio Štifanić, podsjetivši na najvažnije koji su pred klubom, a to su ljetni nogometni kamp za mlade i malonogometni turnir povodom Magdalenjine 2018.
-Nakon niza godina preživljavanja, nogomet je danas u Višnjanu, možemo to reći, na zavidnoj razini. Grupa entuzijasta, sportskih fanatika i volontera je prošle godine odlučila presjeći gordijski čvor i dovesti klub u stanje i na mjesto koje mu po njima svakako pripada. U srpnju prošle godine tako je osnovan NK Višnjan 1957. čiji se igrači natječu u četiri kategorije: seniorskom uzrastu kojeg vodi Robert Jugovac te U-13, U-11 i veteranskom uzrastu, dok se oni najmlađi U-9 tek spremaju odigrati svoje prve utakmice. Za sljedeću je godinu u planu još jedna dobna kategorija, kaže Štifanić ponosan na činjenicu da klub nakon više od 15 godina ponovno broji više od 100 članova. Najvažnije je to da omladinski pogon pod vodstvom prekaljenog trenera Nikole Stanića i uz pomoć Stjepana Sinožića i Vjekoslava Dorčića broji više od 50 djece.
Klubom upravljaju predsjednik Adrijano Štifanić, potpredsjednik Bernard Deklić, tajnik Mario Nađ te članovi uprave Alojz Ivetac, Stjepan Sinožić, Eder i Nikica Stanić i Antonio Štifanić.
U klubu zahvaljuju donatorima, sponzorima, roditeljima i mještanima Višnjana koji su prepoznali njihovu lijepu sportsku priču. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti