Predstavljen program proslave Uskrsa; očekuje se 60 tisuća noćenja, otvoreno dvadesetak hotela

Lokalno
03.04.2023 10:58
D. Požarić
Loris Peršurić, Tatjana Gulić Pisarević i Nenad Velenik na današnjoj presici
Loris Peršurić, Tatjana Gulić Pisarević i Nenad Velenik na današnjoj presici
Autor: D. Požarić/Parentium
Gradonačelnik  Loris Peršurić, direktor TZ-a Nenad Velenik i ravnateljica TUŠ Antona Štifanića Tatjana Gulić Pisarević danas su na presici u Maloj vijećnici predstavili program "Uskrs u Poreču", koji će se odvijati od petka do ponedjeljka i još jednom neslužbeno otvoriti glavnu turističku sezonu.
Prigodnim ugođajem i, kako je rečeno, ove godine posebno uređenim Trgom slobode, uskršnje će blagdane upotpuniti photopoint, obilje zabave i delicije te druga iznenađenja.
Med i pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, povrće, proizvodi od konoplje i lavande, prirodna kozmetika, suhomesnati proizvodi, različite vrste brašna, proizvodi od goji bobica, vina, rakije i voćne prerađevine neki su od proizvoda koji će se na petnaestak štandova nuditi na Sajmu tradicionalnih istarskih proizvoda u petak, subotu i nedjelju.
U subotu od 10 do 13 sati bit će organiziran program za najmlađe: oslikavanje lica, kreativna uskršnja radionica, a ove godine po prvi put i igre s animatorima.
Istoga dana od 10 do 12 sati učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića pripremit će Slatko uskrsno jutro, na kojem će posjetitelji moći besplatno degustirati slatke tradicionalne istarske delicije kao što su pince, povetice i fritule. Uz druga slatka iznenađenja bit će tu i fontana od čokolade.
Gastronomska ponuda bit će bazirana na tipičnim sezonskim namirnicama poput bakalara na kruhu, bruskete s inćunima, burger sa špaletom i rukolom, burger s fritajom i šparogama te špalete u vinu.
U subotu od 10 do 17 sati svirat će Rezime Acoustic Trio i Duo Discover, a u nedjelju od 11 do 13 sati na pozornicu će izaći članovi Limene glazbe KUD-a Matko Laginja iz Svetog Lovreča.
U nedjelju u 11 sati na Trgu slobode svima će biti poslužena sad već tradicionalna fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina i obojene pisanice.
- Pred nama je Uskrs koji tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone i veseli me da je TZ u suorganizaciji sa Gradom i TUŠ Antona Štifanića odlučio organizirati ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, rekao je gradonačelnik Peršurić čestitavši svima Uskrs.
- Učenici i djelatnici škole s velikim su se zadovoljstvom odazvali pozivu Grada i Turističke zajednice za uključivanje u manifestaciju Uskrs u Poreču. Želja nam je da ova suradnja postane tradicionalna, rekla je Tatjana Gulić Pisarević i nastavila kako je ovakav oblik suradnje školu i njene učenike posebno važan iz više razloga: učenici uče u stvarnim životnim uvjetima, imaju jedinstvenu priliku pokazati svoja znanja i vještine zajednici, dok škola ima priliku pokazati da je značajan resurs graduakada su u pitanju gastro ponuda i ugostiteljstvo.
- S ponosom ističemo da su bivši učenici naše škole danas ugledni i priznati stručnjaci u području turizma i ugostiteljstva ne samo u RH nego i šire, pa se nadamo da će današnji biti barem jednako uspješni, rekla je ravnateljica dodavši kako je pozitivno šestogodišnje iskustvo suradnje s porečkim adventskim timom osmišljen i projekt pod nazivom „Slatko jutro za Uskrs u Poreču.
- Pozivamo građane i turiste da nam se u subotu, 8. travnja od 10 do 12 sati pridruže uživanju u brojnim slatkim iznenađenjima na Trgu slobode, zaključila je Tatjana Gulić Pisarević.

Dobre turističke najave

- Na području naše turističke zajednice za vrijeme Uskršnjih praznika bit će otvoreno dvadesetak hotela, pa očekujemo realizaciju od otprilike 60 tisuća noćenja. Najbrojniji će biti Nijemci, Talijani, Slovenci te Hrvati. Ove ćemo godine uz bogat gastro i zabavni program Trg Slobode ukrasiti potpuno novim dekoracijama na temu Uskrsa, što će biti još jedna kockica u mozaiku doživljaja u našoj destinaciji, rekao je direktor TZ-a Nenad Velenik iskoristivši priliku da da svim Porečankama i Porečanima te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine zaželi blagoslovljen Uskrs i srdačnu dobrodošlicu u Poreč.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti