Predstavljen Porečki vjesnik

Lokalno
11.04.2009 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1w]
Prekjučer je na tiskovnoj konferenciji u Maloj vijećnici Grada Poreča predstavljen nulti broj tiskanog izdanja gradskog mjesečnika pod nazivom "Porečki vjesnik", gradsko-privatne inicijative koju su prezentirali glavna urednica Glorija Jelovac, gradonačelnik Edi Štifanić i Dražan Olić čija tvrtka obavlja poslove grafičkog oblikovanja i dizajna.
Na glavnini od 48 kolor stranica Porečki vjesnik javnosti prezentira projekte gradske uprave poput sportske dvorane, gradske zaobilaznice, Fazinke, deponije otpada na Košambri, industrijske zone Buići-Žbandaj, parkirališta kod groblja, POS-a, obnovljene škole u Baderni, golf pucališta u Zelenoj laguni, igralištima u Červaru i ostatku Poreštine itd, a manji je dio mjesečnika posvećen "pravom" životu, odnosno građanima.
[slika2d]
Iako je gradonačelnik Štifanić u prigodnom uvodniku naveo kako očekuje i loše komentare, koji će sugerirati da se u slučaju gradskoga glasila radi o nečijem političkom biltenu namijenjenom promociji, sadržaj i oprema mjesečnika govore upravo u prilog toj činjenici: većina je članaka apsolutno afirmativna u pogledu aktivnosti gradske vlasti, kao što je većina opisanih događaja već dulje vrijeme neaktualna.
Nešto čime se gradonačelnik sasvim sigurno nije proslavio kad su lokalni novinari i mediji u pitanju svakako je njegova izjava da je Porečki vjesnik namijenjen i onima koji žele provjerene i potpune informacije o aktivnostima, investicijama i projektima gradske uprave, načinu trošenja javnog novca, te drugim sadržajima vezanim za grad i njegove stanovnike. Ta se izjava može shvatiti na barem dva načina: prvi je taj da novinari u medijima koji pišu o Poreču svojim čitateljima ne prenose potpune informacije iz provjerenih izvora, a drugi taj da gradonačelnik odnosno gradska uprava medijima ne daju potpune informacije. Što je od toga točno ili netočno, provjerit ćemo u vremenu koje dolazi. No, u situaciji kad Grad izdaje svoj mjesečnik financiran javnim novcem, a informacije o njemu kao zmija noge skriva mjesecima, teško možemo povjerovati u to da je namjera lista pravilno informiranje građana o načinu trošenja javnog novca.
A negativne kritičare novog proizvoda porečke gradske uprave najbolje će demantirati eventualni nastavak izlaženja mjesečnika nakon lokalnih izbora.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti