Predstavljen Istraturist Artum - 3. umaški umjetnički salon

Kultura
07.05.2013 19:23
B.Ž.
Niko Čančarević, Biljana Bojić, Snježana Široka, Arlen Brozić
Niko Čančarević, Biljana Bojić, Snježana Široka, Arlen Brozić
Raspisan je natječaj za treći po redu Artum - Umaški umjetnički salon. Glavni partner ovog renomiranog umjetničkog projekta je Istraturist, a partneri su i Turistička zajednica Grada Umaga, Galerija Marin i Gradska knjižnica Umag. Na natječaj se samostalno ili kao grupa autora mogu javiti svi umjetnici s profesionalnim ili amaterskim statusom, a umjetnički radovi obuhvaćaju raspon svih tehnika – od slika, fotografija, instalacija do video radova.
Ovogodišnja tema salona su „Okusi“, o kojima Biljana Bojić, ravnateljica i kustosica Muzeja Grada Umaga kaže: „Može li vam, kao što je Prousta u prošlost vratio okus kolačića madeleine otopljen u žličici lipova čaja, okus promijeniti pogled na svijet i doživljaj vremena? Dok određene prethodne doživljaje pamtimo, okusima nam se, nanovo, bude najskrivenije emocije. Najjače izazivanje sjećanja postižemo upravo, usko povezanim, osjetilima okusima i mirisa. A kako vi doživljavate OKUS?“
Govoreći o podršci Istraturista, voditeljica projekta, Snježana Široka istaknula je: „Istraturist je društveno odgovorna kompanija koja podržava projekte u kulturi, a posebno umjetničko stvaranje u lokalnim okvirima. Tako smo, među ostalim, već niz godina sponzor teatra Zlatni lav. Drago mi je što smo ove godine započeli novu suradnju s Muzejom Grada Umaga. Cilj Istraturista je dodatno pomoći organizatorima Artuma, kako bi projekt u narednim godinama postao nacionalno važna manifestacija“.
Ocjenjivački sud natječaja čine priznate likovne stručnjakinje: Gorka Ostojić Cvajner, povjesničarka umjetnosti, Maja Briski, povjesničarka umjetnosti, Snježana Široka, voditeljica projekta Istraturist Artum, Ketrin Miličević-Mijošek, ravnateljica i kustosica Muzeja Lapidarium - Novigrad i Biljana Bojić, ravnateljica muzeja i kustosica Muzeja Grada Umaga. Počasni član ocjenjivačkog suda je povjesničarka umjetnosti Oka Ričko.
Rok za primanje natječajnih radova završava 1. srpnja 2013. godine. Prijedloge razmatra umjetnički ocjenjivački sud, a o rezultatima selekcije svi će autori biti obaviješteni putem e-maila zaključno s 24. lipnja 2013. godine. Natječajni radovi šalju se isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu muzej.grada.umaga@pu.t-com.hr.
Nakon selekcije radovi će biti prezentirani na zajedničkoj izložbi Istraturist Artum, koja će se službeno otvoriti 8. rujna 2013. godine u sklopu Tjedna istarskih muzeja te na drugoj izložbi koja će se otvoriti 20. listopada 2013. godine u prostorima objekata u sklopu Istraturista.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti