Predstavljanje publikacije o kulturnim potrebama i kulturnom kapitalu mladih i šire populacije u Istri

Istra
20.03.2021 10:45
D. Požarić
1
1
Javno predstavljanje publikacije istraživanja “Kulturne potrebe i kulturni kapital mladih i šire populacije u Istri: izvještaj o rezultatima sociološkog istraživanja” kojega su u sklopu projekta Mi plus proveli doc. dr. sc. Krešimir Krolo i doc. dr. sc. Željka Tonković bit će održano u utorak, 23. ožujka 2021. u 14 sati u Narodnom domu u Buzetu.
Istraživanje je imalo za cilj utvrditi obrasce kulturnih potreba i kulturne potrošnje mladih i prigodne populacije odraslih na području Istarske županije. Radi preciznijeg kreiranja projektnih programa i sadržaja u nezavisnoj kulturi, željelo se ispitati kakve bi sadržaje mladi voljeli posjećivati u organizaciji udruga u lokalnoj zajednici. U tu svrhu kreiran je anketni upitnik koji je sadržavao nekoliko specifičnih skala i dimenzija nužnih za precizno mapiranje kulturne potrošnje, kulturnog kapitala i preferencija. Prikupljanje podataka odvijalo se tijekom zime i proljeća 2020. godine, a anketni upitnik je bio distribuiran srednjim školama iz Istarske županije te, kako bi se zahvatila šira populacija odraslih, putem lokalnih medija i društvenih mreža. U konačnici, ispunilo ga je 644 ispitanika.
Na predstavljanju će govoriti: Ana Pernić, (zamjenica gradonačelnika Grada Buzeta), Vladimir Torbica (pročelnik UO za kulturu i zavičajnost IŽ), Aleksandra Vinkerlić (Istarska kulturna agencija), Marino Jurcan (Udruga Metamedij), dr. sc. Krešimir Krolo (autor istraživanja), Maja Ivančić (Savjet mladih Grada Buzeta) i Gaia Radić (umjetnica). Predstavljanje će moderirati Marijeta Bradić (Udruga Metamedij).
Zbog ograničenog broja mjesta mole se zainteresirani da se prijave putem maila mmlab@metamedia.hr do ponedjeljka, 22. ožujka 2021. u 12 sati.
Predstavljanje će biti moguće pratiti uživo putem video veze na Facebook stranici udruge Metamedij :
Istraživanje su organizirali udruga Metamedij i Istarska kulturna agencija IKA-ACI u sklopu projekta Mi plus, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Sažetak istraživanja pogledajte ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti