Predstavljanje drugog broja Histrije

Kultura
17.12.2012 12:34
D. Požarić
1
1
U srijedu, 19. prosinca 2012., s početkom u 18 sati u Svečanoj dvorani Tone Peruška Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (I. M. Ronjgova 1) bit će predstavljen drugi broj Histrije, godišnjaka Istarskog povijesnog društva. Histria objavljuje znanstvene i stručne priloge kao i recenzije i prikaze iz područja povijesne znanosti u njezinu širem smislu (obuhvaćajući gospodarsku, pravnu i kulturnu povijest Istre). Radovi su objavljeni na hrvatskom, slovenskom i talijanskom jeziku, uz sažetke na engleskom i drugim jezicima.
Godišnjak će predstaviti prof. dr. sc. Robert Matijašić, rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Gracijano Kešac, prof., ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, dr. sc. Elena Uljančić-Vekić, ravnateljica Zavičajnog muzeja Poreštine i dr. sc. Maurizio Levak, glavni urednik Histrije, dok će moderator biti Milan Radošević, prof., tajnik Istarskog povijesnog društva.
Izdavač je Istarsko povijesno društvo – Societa’ Storica Istriana, a suizdavači Sveučilište Jurja Dobrile u Puli te Povijesni i pomorski muzej Istre.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti