Predstava Tolerancija u porečkom kinu

Lokalno
20.12.2012 15:21
D. Požarić
Mladen Đaković, redatelj i snimatelj filma "Izazovi odrastanja" (foto: arhiva parentium.com)
Mladen Đaković, redatelj i snimatelj filma "Izazovi odrastanja" (foto: arhiva parentium.com)
Još jedna zapažena predstava učeničkog stvaralaštva održana je 14. prosinca u Kino dvorani POU Poreč. Multimedijalnom predstavom obilježena je zadnja u nizu brojnih aktivnosti u Mjesecu borbe protiv ovisnosti koje je koordinirala psihologinja škole Vilma Bednar, a podržalo povjerenstvo Zajedno protiv ovisnosti grada Poreča.
U uvodnom dijelu predstave prikazan je kratki dokumentarni film Izazovi odrastanja, koji prikazuje srednjoškolski period jednog adolescenta. Film je u suradnji s učenicima škole režirao i snimio Mladen Đaković, predstavnik udruge UM SAVE. Režiser je ponovo potvrdio izuzetno umijeće u prepoznavanju ključnih elemenata koji ističu karakteristike glavnog lika u filmu, inače učenika škole.
Ovo je već drugi projekt u kojem učenici TUŠ Antona Štifanića surađuju s članovima filmske udruge, pri čemu nastaju vrijedni audiovizualni uradci. Nakon projekcije filma uslijedili su kreativno osmišljeni prizori glazbe, pjesme, poruka, dijaloga u kojima je sudjelovalo dvadesetak sadašnjih i bivših učenika te gosti, članovi glazbene grupe Baredinosaurusi i dugogodišnji prijatelj, kantautor Erik Balija. U zanimljivom zajedničkom nastupu i sami su svjedočili o toleranciji i time gledateljima osim ugodnog dojma na kraju ostavili za pamćenje i poruku bivšeg učenika, sudionika predstave Zorana Antičevića koja glasi: Tko je netolerantan - prazan je, tko je tolerantan - polovičan je, a jedino je potpun onaj koji poznaje vještinu prihvaćanja.(V.B./parentium)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti