Predsjedništvo IDS-a jednoglasno prihvatilo Darka Lorencina za novog ministra turizma

Istra
13.03.2013 16:42
B.Ž.
1
1
PULA – Darko Lorencin je kandidat IDS-a za ministra turizma, a Ratomir Ivičić kandidat za njegovog zamjenika, potvrđeno je jednoglasno na danas održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a.
- Ovo je dobitna kombinacija. Nađena je forma da privatni sektor ima svoj značajan izražaj u Ratomiru Ivičiću, a političku liniju predstavljat će Darko Lorencin, istaknuo je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.
Jakovčić je kazao kako Lorencin i Ivičić uživaju punu podršku Predsjedništva IDS-a te zamolio sve da podrže njihovu kandidaturu.
- Dobro je da na čelu tako važnog Ministarstva bude čovjek iz naše stranke, kazao je Jakovčić.
Komentirajući izjavu premijera Zorana Milanovića da je IDS na čelu sa Jakovčićem zaslužan za uspješno brendiranje Istre, Jakovčić je podsjetio da je Lorencin zaslužan za razvijanje agroturizma u Istri.
Jakovčić je podsjetio također da je Lorencin uspješno vodio Istarsku razvojnu agenciju (IDA) 12 godina te da je ona postala najuspješnija razvojna agencija u Hrvatskoj.
- U tom kontekstu, uvjeren je predsjednik IDS-a, privatni sektor dočekat će dobro novog ministra turizma.
Na kraju, zaključio je da Ratomir Ivičić uživa također podršku istarskog gospodarstva, kao i podršku Istarskog demokratskog sabora iako nije član IDS-a.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti