Predmet: Informacija o stanju sigurnosti u cestovnom prometu

Lokalno
04.03.2004 00:00
Izvor: PP Poreč
D. Požarić
Proteklog vikenda na području PP Poreč evidentirano je 6 prometnih nezgoda sa materijalnom štetom i 1 prometna nezgoda sa ozlijeđenim osobama u kojoj su 2 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Tijekom tjedna dogodilo se 13 prometnih nezgoda, 10 sa materijalnom štetom, 3 sa ozlijeđenim osobama, u kojima je 5 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Vožnja pod utjecajem alkohola bilježi se« u 3 prometne nazgode
  1. u ponedjeljak oko 14.10 sati u Gornjim Špadićima, kod oštećenog učesnika u
    nezgodi utvrđena veća koncentracija alkohola u organizmu.
  2. u utorak oko 8.00 sati ujutro kod «Vile Arien», kod oštećenog učesnika u nezgodi
    utvrđena veća koncentracija alkohola u organizmu.
  3. u srijedu oko 15.45 sati u Vrsaru, kod jednog učesnika u nezgodi utvrđena je veća koncentracija alkohola u organizmu, a isti je upravljao osobnim automobilom kojem je Istekla registracija.


Policijski službenici noću sa subote na nedjelju, provodili su prometnu akciju s ciljem zahvaćanja prekršaja alkoholiziranosti vozača. Utvrđeno je 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika, 1 prekršaj kretanja u suprotnom smjeru, 1 prekršaj nekorištenja zaštitne kacige, 1 prekršaj nepropisnog pretjecanja i dr.

Tom prilikom je zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 1.08 promila kod jednog mladog vozača, na kolniku županijske ceste Poreč - Novigrad, kod Čimižina, u 4.00 sata ujutro.

Načelnik PP Poreč
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti