Predavanje o karcinomu debelog crijeva u četvrtak u Taru

Lokalno
17.06.2015 07:55
D. Požarić
Sa prošlogodišnje akcije upoznavanja građana sa karcinomom debelog crijeva na Trgu slobode u Poreču
Sa prošlogodišnje akcije upoznavanja građana sa karcinomom debelog crijeva na Trgu slobode u Poreču
Gradsko društvo Crvenog križa poziva na edukativno predavanje o karcinomu debelog crijeva. Ukoliko dosad niste, predavanje dr. Romane Despetović možete poslušati u četvrtak, 18. lipnja sa početkom u 18 sati u općinskoj vijećnici u Taru.
GDCK je do sada organiziralo predavanja u Općini Vrsar, Klubu umirovljenika Galija, Društvu invalida Poreč te u Gradskoj vjećnici Grada Poreča.

Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Rak debelog crijeva i završnog crijeva jedan je od dva najčešća raka od kojih u svijetu godišnje oboli milijun ljudi. U Hrvatskoj je rak debelog crijeva drugi uzrok smrtnosti od zloćudnih bolesti oba spola.
Znanstvena istraživanja kažu da otkrivanjem raka debelog crijeva u ranoj fazi i odmah započetim liječenjem možemo spasiti život, a Republika Hrvatska usvojila je Nacionalni program ranog otkrivanja namijenjen osobama od 50-74 godine života.
Zdravstveni program jedna je od redovnih djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Poreč koje je također uključeno u spomenuti program prevencije tako što je u suradnji sa Županijskim zavodom za javno zdravstvo educiralo zdravstvene djelatnike. Članak o akciji prevencije u ožujku prošle godine pročitajte ovdje .
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti