Pred otvaranjem porečki centar za podršku ranom razvoju djece

Lokalno
31.08.2015 14:40
D. Požarić
1
1
1
Roditelji, stručnjaci i predstavnici Grada Poreča okupili su se nedavno sa roditeljima djece koja će primati usluge u porečkoj ispostavi Centra za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Nakon provedenog pilot projekta i pružanja usluga za šesnaestoro djece sa područja Poreča i sjeverozapadne Istre tijekom zime 2014./2015., u prostorima Savjetovališta Zdravog grada Poreč pred otvaranjem je prostor u porečkoj ispostavi Istarskih domova zdravlja.
U Zdravom gradu okupili su se roditelji čija će djeca krenuti u tretman i stručnu podršku sredinom rujna. Najavljeno im je i svečano otvaranje ispostave Centra na koje su pozvani. Više od 40-tak roditelja je s veseljem dočekalo nastavak porečkog projekta, jer tretman djece u blizini mjesta boravka značajno olakšava organizaciju života djeci s ranim razvojnim teškoćama, ali i njihovim roditeljima te čitavim obiteljima.
2
Roditelji su već dobili osnovne upute o početku tretmana te raspored održavanja terapija kod logopedice, rehabilitatorice, fizioterapeutkinje i upoznali psihologinju Centra zaduženu za roditelje porečke ispostave. Uz djecu koja nastavljaju tretman, odmah će biti uključeno još 20 novih za koju je Centar Veruda proveo dijagnostiku i definirao terapiju. (dp)
Razvoj Centra u Poreču inicirao je Grad Poreč, a osmislili su ga i partnerski proveli Grad Poreč, Zdravi grad Poreč, Istarska županija i Centar za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Rad ispostave u Poreču namijenjen je djeci Poreča, Poreštine i čitave sjeverozapadne Istre. [/sivac] [sivac]Razvoj Centra u Poreču inicirao je Grad Poreč, a osmislili su ga i partnerski proveli Grad Poreč, Zdravi grad Poreč, Istarska županija i Centar za rehabilitaciju Veruda iz Pule. Rad ispostave u Poreču namijenjen je djeci Poreča, Poreštine i čitave sjeverozapadne Istre.
3

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti