Prečica do radosti

18.03.2013 13:43
Mihaela Peruško
1
1
Svi koji poznaju Lejlu Hasanagić znaju ju kao veselu, ali tihu djevojku zaljubljenu u ples. Bijeg od problema, ali i način izražavanja sreće Lejla pronalazi u glazbi i pokretu. Trud, rad, želja i ljubav prema plesu okrunjeni su 16. i 17. veljače na Državnom natjecanju u plesu organizacije ESDU kada je ova mlada i talentirana plesačica primila nagradu za najbolji ženski talent Hrvatske.
Svoje je plesno putovanje započela još u 2. razredu osnovne škole kada se priključila klubu ritmičke gimnastike. Nakon bogate gimnastičke, Lejla je svoju karijeru u 2. razredu srednje škole odlučila nastaviti u udruzi USB, gdje je uz stručno vodstvo Ivane Domazet pokazala sav svoj potencijal, kako u skupnim, tako i u pojedinačnim koreografijama. Među njenim brojnim uspjesima važno je istaknuti 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu organizacije ESDU prošle godine u Poreču. Sa svojom je grupom zaljubljenika u ples koreografijom Borderline među velikom svjetskom konkurencijom odnijela pobjedu u finalnoj, Starnight večeri. Govoreći o svojoj budućnosti, Lejla je kao cilj postavila školovanje na Plesnoj akademiji u Ljubljani , gdje želi studirati plesnu pedagogiju te se nada da će jednog dana kao dramski koreograf raditi u kazalištu ili nekoj sličnoj instituciji. Uskoro očekuje sudjelovati u radionicama te Plesne akademije. Važno je istaknuti da svoju ljubav prema glazbi ova gimnazijalka njeguje i pjevajući u djevojačkom zboru naše škole koji trenutno sudjeluje u drugoj sezoni zabavnog serijala Do posljednjeg zbora.
Sa sigurnošću možemo reći da će se još čuti o Lejli i njenom talentu, a mi njoj i cijelom USB-u želimo sreću na Svjetskom prvenstvu u Poreču na koje su se plasirale sa ukupno 9 koreografija. Postoje prečice do radosti. Lejla je svoju pronašla u plesu.
(Napisala: Tea Radović, 2.OG)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti