Prebrza vožnja uzrok jučerašnjem prevrtanju danskog autobusa

Crna kronika
22.01.2009 00:00
D. Požarić
1
1
[slika1w]
U jučerašnjoj prometnoj nesreći u kojoj se danski autobus marke Setra prevrnuo na bok nakon izlijetanja sa ceste između Bala i Sošići kod Krmeda lakše je stradalo šesnaestoro od ukupno 59 učenika starosti od 16 do 18 godina, koliko ih je prije odlaska na skijanje u Sloveniju došlo bodriti svoju rukometnu reprezentaciju u Poreču.
Od šesnaestoro ozlijeđenih koji su primljeni u pulsku Opću bolnicu, samo je jedan učenik zadržan na promatranju. Ostali su uglavnom dobro, iako pod šokom. Neki su bili vidno potreseni događajem koji ih je probudio iz sna.
Nesretne učenike posjetio je i danski veleposlanik u Hrvatskoj koji je za medije izjavio da su vatrogasci i vozilo hitne medicinske pomoći stigli u vrlo kratkom vremenu, a rekao je i da odranije hrvatske liječnike zna kao vrlo sposobne.
Do nesreće je, prema svemu sudeći, došlo zbog prevelike brzine danskog autobusa, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog kršenja propisa iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom Općinskom sudu u Rovinju, javljaju iz PU Istarske.
Alkotestom je utvrđeno da vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti