Pravaški blok za ukidanje dvojezičnosti i školovanje samo na hrvatskom jeziku u Istri

Istra
04.03.2013 14:50
D. Požarić
1
1
Predstavnici Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava potpisali su danas u Puli koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore. U ime Hrvatske stranke prava potpisala ga je Karmela Jurišić, a u ime Hrvatske čiste stranke prava Tomislav Benčik.
-Usaglašeno je zajedničko djelovanje na smjernicama koje su nam zadali otac Istre Matko Laginja i ostali znameniti istarski pravaši koji su se u svoje vrijeme, kao i mi sada, borili protiv odnarođivanja istarskih Hrvata. Svjedoci smo da nas se raznim smicalicama želi istrgnuti iz hrvatskog naroda. Zadnji primjer je kada su nas uvjeravali da više nismo Hrvati nego Istrijani, a mi ćemo ponoviti još jednom: Mi smo Istrani - ili kome je draže Istrijani, istarski Hrvati, Istra nam je zavičaj, a Hrvatska domovina. Svojim istrijanstvom ne želimo pogaziti svoje hrvatsko ime bez obzira na nesposobnost središnje vlasti i teško gospodarsko stanje u Domovini, kažu ujedinjeni istarski pravaši u priopćenju za medije.
-Zalagat ćemo se za oduzimanje svih ničim zasluženih povlastica narodnih manjina, među njima najviše ističemo uvođenje hrvatskog jezika kao jedinog službenog – ukidanje dvojezičnosti, uvođenje školovanja samo na hrvatskom jeziku, skidanje talijanskih zastava sa pročelja zgrada i najvažnije od svega ukidanje novčanih izdataka koje te manjine dobijaju iz proračuna gradova i županije i taj novac preusmjeriti u razvojne projekte koji će biti na korist svim građanima.
-Puno toga treba preispitati i popraviti u našoj županiji, pa stoga pratite naše predizborne nastupe i naravno glasajte za naše liste, stoji u priopćenju koje potpisuje tajnik Hrvatske čiste stranke prava podružnica Pula Branimir Benčik.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti