Prava najava svijetle budućnosti: Ivan Sever, pivot rukometaša "Poreča" nakon velike pobjede u Rijeci i dolaska "Medveščaka"

Sport
18.02.2009 00:00
D. Požarić
S 'MEDVJEDIMA' NOVA DVA BODA - Ivan Sever, 'Poreč'
S 'MEDVJEDIMA' NOVA DVA BODA - Ivan Sever, 'Poreč'
POREČ - Odličnom igrom, koja je iznenadila mnoge koji su sumnjali u ovu mladu momčad, a manje one koji prate i njihov rad i mogućnosti, rukometaši »Poreča« došli su do vrijedne, i više nego uvjerljive pobjede u Rijeci, u regionalnom derbiju sa »Zametom«. Premda desetkovani ozljedama, s praktički svega osam igrača koje je trener Željko Zovko koristio veći dio utakmice, Porečani su potpuno »razbili« Riječane na njihovom parketu, zaključivši praktički pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu, dosegnuvši u nekoliko navrata deset golova prednosti. Uz nesavladivog Ivana Stevanovića (21 obrana), po preciznosti se uz Gruičića i Lovrinovića (sedam golova), istakao kao najefikasniji juniorski reprezentativac Ivan Sever (osam golova), koji je odlaskom Stevana Popova maksimalno iskoristio ulogu glavnog kružnog napadača momčadi.
- Nadali smo se pobjedi, no da ćemo je ostvariti tako nadmoćno, ipak nismo vjerovali, rekao je o riječkoj utakmici Sever. Zaista smo u toj utakmici funkcionirali odlično i »Zametu« nismo ostavljali nikakve šanse. Još su se Riječani i držali nekako u egalu prvih deset minuta, a nakon toga su se potpuno raspali i nama je put do uvjerljive pobjede bio sasvim otvoren.
Pitanje je, je li ovakav trijumf posljedica odličnog »Poreča« ili jako lošeg »Zameta«.
- Riječani definitivno, prema onome što su pokazali, nisu neka momčad, no, ipak, je uvjerljiva pobjeda plod, prije svega, naše dobre igre. Treba imati na umu da smo u odnosu na jesen i mi praktički nova momčad koja se još uvijek i stvara i uigrava. Osim toga, u Rijeku smo otišli bez »pola« momčadi i nas sedam nešto iskusnijih igralo je gotovo bez zamjene tri četvrtine utakmice. No, ono što je u ovom trenutku najvažnije je da se ovi mlađi igrači koji dolaze i mi koji smo do sada nešto manje igrali, odlično nadopunjujemo u igri i na dobrom smo putu da postanemo prava momčad. Kad svatko daje sve od sebe, kao što je bilo ovom prigodom u Rijeci, ova momčad može mnogima pomrsiti račune, veli Ivan Sever koji je s osam golova u Rijeci ostvario i svoj osobni rekord što se tiče efikasnosti na jednoj utakmici u godinu i pol dana koliko nosi dres »Poreča«.
- Stjecajem okolnosti sada sam jedini kružni napadač s iskustvom prvoligaškog igranja i očekivano imam punu minutažu što mi naravno i odgovora jer imam dovoljno vremena pokazati što mogu. S druge strane, znam i da je to velika odgovornost jer moram težiti svih 60 minuta biti na najvišoj mogućnoj razini.
Za vikend u goste stiže zagrebački »Medveščak Konica Minolta«.
- Teško mi je reći što možemo očekivati od te utakmice. Zagrepčani su obnovili momčad u odnosu na jesen, međutim nekako mi njihovi rezultati u prva dva kola nastavka ne otkrivaju da su se i pojačali. Bez obzira na sve, nas kod kuće kao i protiv bilo kojeg protivnika zanima samo pobjeda i vjerujem da ćemo na ove bodove iz Rijeka nadovezati nova dva domaća, zaključio je Sever.
Kristijan KLARIĆ
Protiv »Medveščaka« u Žatiki?
Postoje realni izgledi da rukometaši »Poreča« utakmicu 18. kola Premijer lige sa zagrebačkim »Medveščakom« odigraju u novoj gradskoj sportskoj dvorani Žatika. Vodstvo kluba i čelnici grada suglasni su u razmišljanju da Porečani predstojećeg vikenda Zagrepčane ugoste u Žatiki. Kako su nam rekli Roland Fable, direktor i Aleksandar Beaković, sportski direktor kluba, ni trener Željko Zovko nema ništa protiv igranja navedene utakmice u Žatiki. Tako jedina prepreka, za sada, ostaje činjenica da se dvorana trenutno, odlukom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ne smije koristiti za javne namjene zbog provedbe protuepidemijskih mjera suzbijanja bakterije koja je uzročnik legionele. Međutim, s obzirom na to da danas u »pregled« dvorane ponovno dolaze stručnjaci HZJZ-a i u gradskoj vlasti i u klubu se nadaju da će testiranja pokazati da opasnosti od bakterije legionele više nema i da će dobiti »zeleno svjetlo« za odigravanja rukometnog susreta za vikend. Osim toga danas je i krajnji rok u kojem »Poreč« nadležnima u Hrvatskom rukometnom savezu mora prijaviti mjesto odigravanja utakmice.
Rekord
Zadnja pobjeda u Rijeci, od čak devet golova razlike (33:24), rekordna je pobjeda »Poreča« u deset do sada odigranih prvenstvenih regionalnih derbija sa »Zametom«. Inače, u četiri sezone nadmetanja u tih deset susreta daleko više uspjeha imaju Porečani koji su pobjedu slavili sedam puta, od kojih i u zadnja četiri međusobna ogleda, dok su Riječani slavili samo dva puta uz jedan remi.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti