Poziv roditeljima: sufinanciranje kupnje udžbenika

Lokalno
16.07.2015 15:34
D. Požarić
1
1
Sukladno činjenici da su u gradskome proračunu za ovu godinu za kupnju udžbenika učenicima osnovnih škola planirana sredstva u iznosu od 100.000 kuna, Grad je na službenim web stranicama objavio poziv roditeljima učenika koji zadovoljavaju uvjete da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na su/financiranje troškova kupnje udžbenika.
Pravo na su/financiranje troškova kupnje udžbenika u školskoj 2015./2016. godini ostvaruju slijedeće kategorije roditelja/obitelji i u sljedećem postotku:
  1. Samohrani roditelji i obitelji u kojima su djeca polaznici osnovne škole osobe s invaliditetom od 80-100% - 100 % iznosa troškova udžbenika,
  2. Jednoroditeljske obitelji, obitelji s troje i više djece i obitelji u kojima su drugi članovi obitelji osobe s invaliditetom od 80-100% - 50 % iznosa troškova udžbenika
Uvjeti za ostvarivanje prava:
  • prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo – roditelji, učenici i članovi obitelji,
  • učenici moraju biti polaznici osnovnih škola na području Grada Poreča-Parenzo i susjednih Općina i to: Tar-Vabriga, Kaštelir-Labinci, Višnjan, Vižinada, Sv. Lovreč   i Vrsar,
  • ispunjavanje uvjeta prihoda – korisnici pod rednim brojem 2.
Uvjet prihoda ispunjavaju obitelji čiji prihod po članu domaćinstva ne prelazi iznos od 1.600,00 kuna. U prihode se uračunavaju sva sredstva koja obitelj ostvari po osnovi rada, mirovine, prihoda od imovine ili prihoda i naknada po drugim osnovama.
Naknade za su/financiranje troškova kupnje udžbenika isplaćivat će se roditeljima učenika na njihove transakcijske račune, nakon provedenog postupka utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za su/financiranje troškova kupnje udžbenika.
Pozivaju se roditelji učenika koji ispunjavaju navedene uvjete da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na su/financiranje troškova kupnje udžbenika u Prijamnu kancelariju Grada Poreča-Parenzo (pisarnicu) na adresi Obala maršala Tita 5 , osobno ili putem pošte, do početka školske 2015./2016. godine.
Informacije se mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu na adresi Obala maršala Tita 5, kod službenice Manuele Krepčić (kancelarija broj 8), telefon 451 099 interno 203. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti