Poziv roditeljima na e-upise za sve prvašiće na području Istarske županije

Istra
06.03.2024 09:03
kb
Osnovna škola Poreč
Osnovna škola Poreč
S obzirom na do sada prikupljene podatke o zaprimljenim prijavama za upise u prvi razred osnovnih škola putem aplikacije e-građani, Istarska županija apelira još jednom na sve roditelje/skrbnike čija su djeca školski obveznici u školskoj godini 2024./2025. da upišu djecu u prvi razred osnovne škole putem linka osnovne.e-upisi.hr , a kojem se pristupa putem aplikacije e-građani, neovisno o ranije obavljenim predupisima.
Roditelji/skrbnici koji ne mogu samostalno prijaviti upis mogu se javiti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području kako bi škola umjesto njih unijela prijavu u sustav. Rok za podnošenje prijava/zahtjeva je 31. ožujka.
Roditeljima su u sustavu vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave, roditelji mogu odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji prilikom podnošenja prijave mogu izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.
S obzirom na to da se u sustav ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti pripadajućoj školi koja će dijete prijaviti umjesto njih.
Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti web stranice pripadajuće škole.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti