Poziv na radionicu u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama

Lokalno
20.08.2015 12:59
D. Požarić
1
1
Istarska županija u suradnji sa Institutom za turizam iz Zagreba započinje provedbu terenskih radionica u sklopu izrade Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama u Istarskoj županiji. Zajednička radionica za područje Poreča, Tara-Vabrige, Funtane i Vrsara bit će održana u utorak, 25. kolovoza sa početkom u 9:30 sati u Velikoj vijećnici.
Poziv na sudjelovanje upućen je hotelijerima i ostalim koncesionarima plaža, lokalnim TZ-ima, predstavnicima ostalih jedinica lokalne samouprave te Ureda državne uprave, Lučke uprave, udruga iznajmljivača, udruga za zaštitu okoliša te sve koji smatraju da svojim sudjelovanjem mogu doprinijeti kvalitetnoj provedbi radionice.
Organizator posebno želi naglasiti značaj radionica čija je provedba nužna kako bi predmetni program pravovremeno bio izrađen i prezentiran na sjednici Skupštine Istarske županije sredinom sljedećeg mjeseca, te kako bi sve priobalne jedinice lokalne samouprave u Istri mogle kandidirati svoje projekte tematizacije i uređenja plaža na natječaj Ministarstva turizma za dodjelu bespovratnih sredstava iz Fonda za razvoj turizma.
Broj sudionika je ograničen na 50, pa bi sudionici svoj dolazak trebali potvrditi do ponedjeljka, 24. kolovoza do 12 sati na e-mail: petra.malekovic-susnjic@porec.hr
Predviđeno trajanje radionice je između sati i pol i dva sata sa sljedećim dnevnim redom:
1) Radni dio: Prezentacija Instituta za turizam
  • Ciljevi Regionalnog programa uređenja i upravljanja morskim plažama
  • Tijek izrade Regionalnog programa u Istarskoj županiji
  • Prijedlozi tematizacije i Vršnog kapaciteta (Carrying capacity) plaža
2) Pitanja i odgovori – otvorena rasprava
Na prezentaciji će govoriti prof. dr. Ivo Kunst i prof. dr. Neven Ivandić (Institut za turizam), pročelnica Upravnog odjela za turizam Nada Prodan Mraković sa suradnicima (Istarska županija).
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti