Povorka ponosa u Puli: 500 sudionika za jednakost i toleranciju

Istra
24.06.2024 07:20
kb
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: PU istarska
Pula je proteklu subotu po prvi put bila domaćin povorke ponosa, nazvane "Pula Pride", koja je okupila oko 500 sudionika. Manifestacija, započeta u 18 sati na Trgu Portarata, nastavila se kroz centar grada u pozitivnom i svečanom ozračju.
Policija je preuzela sve potrebne mjere kako bi osigurala sigurnost svih sudionika. Policajci su bili prisutni na više lokacija, osiguravajući preventivnu prisutnost koja je omogućila da događaj protekne uz minimum incidenata.
Unatoč mirnom tijeku povorke, zabilježena su tri incidenta povezana s ovim događajem. Prvi se dogodio u čevrtak, 20. lipnja kada je nepoznata osoba skinula zastavu duginih boja sa skele u dvorištu društvenog centra u Gajevoj ulici. Sljedećeg jutra, policija je primila dojave o natpisima koji su pozivali na nasilje i mržnju prema LGBTQ+ zajednici na dvije različite lokacije. Policija provodi istragu.
Na dan održavanja povorke, oko 11.45 sati, na pulskim Giardinima, 48-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola narušavao javni red i mir uzvikivanjem neprimjerenih riječi vezanih za povorku. Policija ga je uhitila zbog prekršaja i protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.
Istarska policija zahvalila je svim sudionicima i građanima koji su pridonijeli da prva pulska povorka ponosa prođe mirno i sigurno.
Pula Pride
Pula Pride
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti