POUP: Projekcije filmova i izložba pobjednika 13. Profuture Manuela Kozlovića

Kultura
07.04.2021 08:41
1
1
Ovog tjedna u kinu
U porečkom će se kinu u četvrtak, petak i subotu u 18 sati prikazivati avanturistički film Mortal Kombat, dok će se u 20 sati prikazivati drama Zemlja Nomada.
Ulaznice za kino projekcije i predstave moguće je isključivo kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava (www.rezervacije-poup.hr) ili na blagajni Učilišta.
Tijekom održavanja događaja provode se propisane mjere Stožera civilne zaštite. Mole se posjetitelji da se pridržavaju propisane udaljenosti od 1,5 metra, ponesu svoje maske za lice te planiraju vrijeme i za mjerenje temperature i dezinfekciju ruku pri ulazu u prostore i upis svojih podataka (ime, prezime, telefon) na listu kontakata.
Izložba: Manuel Kozlović "Percepcija paradoksa"
Otvorenje samostalne kiparske izložbe Manuela Kozlovića "Percepcija paradoksa" održat će se sutra u 19 sati u Maloj galeriji.
Samostalna izložba pobjednika 13. Profuture, samoukog kipara Manuela Kozlovića, nastoji prikazati skulpture iz drugog kuta gledišta, predstavljene u lebdećem obliku. U ovoj izložbi svaka skulptura ima dvosmisleno značenje, koje će netko prepoznati, a netko ne, ovisno o percepciji gledanja na svijet. Glavna tema koja se provlači kroz izložbu je da ništa nije nemoguće i ništa nije onako kako se čini.
Izložba je otvorena do 24. travnja svakim radnim danom od 16 do 20 sati, a ulaz je slobodan.
Ulazak u galeriju dopušten je za najviše pet osoba istovremeno. Molimo da se pridržavate epidemioloških mjera.
Izložba: Slovenski grafičari u Italiji
U galariji Zuccato otvorena je skupna izložba slovenskih grafičara, koja se priređuje u suradnji s Međunarodnim grafičkim centrom iz Ljubljane i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.
Izložba slovenskih grafičara u Italiji pregled je grafičkog stvaranja umjetnica i umjetnika koji izviru iz talijanskog prostora ili su u njemu stvarali. Djela prikazana na izložbi vremenski sežu unazad sve do razdoblja između dvaju ratova.
Predstavit će se slovenski grafičari Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec i Ivan Žerjal. Kustos je Denis Volk. Ulaz je slobodan, a izložba je otvorena do danas.
Radno vrijeme galerije je od 10 do 12 te od 16 do 20 sati, osim nedjeljom i praznikom. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti