POUP: Komična predstava 'Kad-tad' i izložba slovenskih grafičara

Kultura
22.03.2021 15:08
1
1
Ovog tjedna u kazalištu
U porečkom će kažalištu u ponedjeljak, utorak i srijedu (29., 30. i 31.03.) u 20 sati igrati predstava Kad-tad redatelja Vesne Stilinović i Davida Belasa. Kad-tad predstava je koja je nastala u produkciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč te kroz komediju preispituje pojam sinkroniciteta i neobjašnjivih podudarnosti kojima svjedočimo u životu.
Ulaznice (50 kn) moguće je isključivo kupiti preko internetskog rezervacijskog sustava ( www.rezervacije-poup.hr ) ili na blagajni Učilišta.
Tijekom održavanja događaja provode se propisane mjere Stožera civilne zaštite. Mole se posjetitelji da se pridržavaju propisane udaljenosti od 1,5 metra, ponesu svoje maske za lice te planiraju vrijeme i za mjerenje temperature i dezinfekciju ruku pri ulazu u prostore i upis svojih podataka (ime, prezime, telefon) na listu kontakata.
Izložba: Slovenski grafičari u Italiji
U galariji Zuccato otvarena je skupna izložba slovenskih grafičara, koja se priređuje u suradnji s Međunarodnim grafičkim centrom iz Ljubljane i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.
Izložba slovenskih grafičara u Italiji pregled je grafičkog stvaranja umjetnica i umjetnika koji izviru iz talijanskog prostora ili su u njemu stvarali. Djela prikazana na izložbi vremenski sežu unazad sve do razdoblja između dvaju ratova.
Predstavit će se slovenski grafičari Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec i Ivan Žerjal. Kustos je Denis Volk. Ulaz je slobodan, a izložba ostaje otvorena do 30. travnja.
Radno vrijeme galerije je od 10 do 12 te od 16 do 20 sati, osim nedjeljom i praznikom.
Izložba: U pokretu – o putujućim trgovcima kroz, i u Istri
U Maloj galeriji otvorena je izložba "U pokretu: O putujućim trgovcima kroz, i u Istri" u suradnji s Etnografskim muzejom Istre.
Izložba je podijeljena u četiri tematske cjeline: trgovina u pokretu, sajmovi, žene u trgovini i ilegalna trgovina.
Autorice izložbe su muzejska savjetnica pedagoginja i kustosica Etnografskog muzeja Istre Mirjana Margetić i dokumentaristica i kustosica muzeja Nikolina Rusac. Izložba ukazuje na pojave i segmente iz svijeta trgovine u pokretu koja se odvijala na području Istre i bliže okolice u 20. stoljeću s naglaskom na ruralne sredine.
Izložba je otvorena od 4. ožujka do 3. travnja svakim danom od 16 do 20 sati.
Radionica izrade uskrsnih vjenčića
U utorak, 30. ožujka u 17 sati održat će se radionica izrade uskrsnih vjenčića za djecu od 10 do 15 godina. Radionica je besplatna, a materijali za izradu čekat će polaznike u Učilištu.
Zainteresirani se mogu prijaviti na poveznici . Broj polaznika je ograničen. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti