POUP: Besplatna radionica linoreza za mlade i radionica timskog učenja

Kultura
24.06.2021 09:32
1
1
Kino
U porečkom će se kinu u danas, sutra i u subotu u 18.30 sati prikazivati sinkronizirani animirani film Croods: Novo doba, dok će se istim danima u 20.30 sati prikazivati akcijski film Brzi i žestoki 9.
Rezervacija i kupnja ulaznica moguća je na blagajni Učilišta ili preko internetskog rezervacijskog sustava: www.rezervacije-poup.hr.
Izložba: Dea Curić - Cvjećarica
U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Dee Curić Cvjećarica. Izložba nastaje iz potrebe autorice da, nakon petnaest godina života u brzom gradu, osvijesti ljepotu i uživa u njoj. Autorica slika cvijeće u tehnici akrila na platnu i na laticama cvijeća, kako osvijestila ljepote svakodnevice.
Dea Curić je rođena u Poreču 1986. godine, 2005. odlazi u Milano u Italiji, gdje studira vizualne umjetnosti i specijalizira se u grafičkom dizajnu u smjeru izdavaštva. Godine 2015. osnuiva svoj nezavisni časopis o modi, umjetnosti i dizajnu te postaje umjetničkom voditeljicom. Bavi se i digitalnim marketingom i upoznaje se s vizualizacijom podataka. 2020. godine vraća se u svoj rodni grad, odakle i dalje surađuje s Italijom, nastavlja raditi na svom časopisu i otvara agenciju za digitalni marketing.
Izložba će biti otvorena do 3. srpnja, svakim danom od 10 do 12 te od 18 do 22 sata. Ulaz je slobodan.
Izložba: Tri gridi
U galeriji Zuccato otvorena je izložba Tre gridi autora pod zajedničkim nazivom One Dollar Bill (Bojan Šumonja, Marko Jakše, Pierre Toll). Autori predstavljaju slikarsko-skulpturalno-auditivni ambijent – izdvojeni mikrokozmos s prepoznatljivim formama i motivima iz naše predmetne stvarnosti, ali koji su izmješteni u dojmljive oniričke prostore.
Izložba je otvorena do subote.
Besplatna radionica linoreza za djecu i mlade "Oštrim na meko"
Pučko otvoreno učilište Poreč ususret 61. Annalu ove godine organizira besplatnu radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina kroz koju će polaznici biti upoznati s tehnikom linoreza, visokog tiska, cijelim grafičkim procesom i imati priliku izraditi vlastiti autorski grafički otisak.
Radionica će se održati od 28. lipnja do 2. srpnja u prijepodnevnim satima. Broj polaznika je ograničen na njih osam, a voditelj je Valter Černeka. S obzirom na ograničeni broj polaznika svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto pozivom na broj 091 431 5959 (Andi Bančić) ili mailom na andi.bancic@poup.hr.
Rok prijave je sutra.
Sav potreban materijal bit će na raspolaganju, a konačni radovi prikazani na izložbi u foajeu kazališta.
Voditelj radionice Valter Černeka, diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost.
Radionice timskog suradničkog učenja
Radionice naziva Transdisciplinarnost kao kulturni podhvat (ili pogled na svijet) označava obrazovni pokret čija je vizija otvorena, ide preko/onkraj egzaktnih znanosti te zahtijeva dijalog i pomirenje s humanističkim i društvenim znanostima, umjetnošću, duhovnim iskustvima.
Prvi dio radionica održao se od 11. do 13. lipnja na temu Transdisciplinarnost kao pogled na svijet. Drugi dio radionica na temu Transdisciplinarnost i umjetnost - Koevolucijski sistemski pristup umjetnosti, održat će se od 26. i 27. lipnja od 9 do 12. 30 i od 14 do 17 sati.
Voditeljica je Tajana Reznić Brenko, doktorandica Poslijediplomskog doktorskog studija književnosti, izvedbene umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
Drugi dio radionice istražuje odnos transdisciplinarnosti i umjetnosti, odnosno mjesto umjetnosti u transdisciplinarnoj viziji.
Za prijave i više informacija zainteresirani se mogu javiti na mail tajana.brenko@gmail.com. Prijave moraju sadržavati ime i prezime, zanimanje/zvanje (radi eventualnog prilagođavanja sadržaja rada) i naznaku vlada li sudionik engleskim i/ili talijanskim jezikom. Slobodna su još četiri mjesta.
Sudjelovanje je besplatno. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti