POUP: Besplatna radionica linoreza za djecu i mlade 'Oštrim na meko'

Kultura
14.06.2021 13:00
1
1
Pučko otvoreno učilište Poreč ususret 61. Annalu ove godine organizira besplatnu radionicu za djecu i mlade od 12 do 18 godina kroz koju će polaznici biti upoznati s tehnikom linoreza, visokog tiska, cijelim grafičkim procesom i imati priliku izraditi vlastiti autorski grafički otisak.
Radionica će se održati od 28. lipnja do 2. srpnja u prijepodnevnim satima. Broj polaznika je ograničen na njih osam, a voditelj je Valter Černeka. S obzirom na ograničeni broj polaznika svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto pozivom na broj 091 431 5959 (Andi Bančić) ili mailom na andi.bancic@poup.hr. Rok prijave je 25. lipnja.
Rezultat radionice bit će crtež u najviše četiri boje gdje se svaka boja tiska na istom papiru rezbareći istu matricu. Koristit će se različite vrste papira, a određene boje radit će se na samoj radionici. Radi velikih mogućnosti ručnog tiskanja, poželjno je da polaznici već na samome početku imaju ideju o motivu koji bi htjeli razviti.
Sav potreban materijal bit će na raspolaganju, a konačni radovi prikazani na izložbi u foajeu kazališta.
Voditelj radionice Valter Černeka, diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti - MOT. Živi i radi u Banjolama. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti