Potraga za izgubljenom ovcom se nastavlja

Sport
21.08.2018 10:33
D. Požarić
1
1
1
Prvog vikenda rujna se u blizini Grožnjana po deveti puta pokušava pronaći izgubljena ovca, koju već dugi niz godina traže biciklisti iz raznih zemalja. Već nekoliko godina potraga se produžila na cijeli vikend i dvije cross-country utrke raznih disciplina. Ove godine "Ovca week-end" ujedinio je dvije utrke koje se boduju za međunarodni UCI kalendar, Kup Hrvatske i Kup Slovenije, te za Prvenstvo Istarske Županije u kategoriji Maraton.
2
Tako će se u subotu održati XCO utrka koja se boduje kao C1 klasa, dok će se u nedjelju održati XCM utrka rekreativnog tipa i stoga otvorena svim biciklistima bez posebnih ograničenja. Najveća razlika je u dužini trase i vremenskom trajanju utrke.
Sudionici dolaze iz svih krajeva Europe, ali najveći broj osim Hrvata broje Slovenci i Talijani kojima je to kvalitetna utrka praktički „na kućnome pragu”. Tijekom dana na stazi se tako izmjenjuju raznobojni dresovi, razni jezici, razne kategorije godišta svi povezani ljubavlju prema brdskom biciklizmu.
3
Staza se nalazi nadomak Grožnjana i stare uskotračne pruge "Parenzane" u borovoj šumi i na otvorenim livadama bez doticaja sa asfaltom, a kratkim usponima i spustevima te dinamičnim promjenama ritma vijuga gotovo četiri kilometra uskim singletrailovima ili širim puteljcima. Ove godine staza je dorađena i zbijena kako bi i publici pružila čim bolji pregled utrke i praćenje favorita na stazi sa nekoliko zanimljivih lokacija.
Svi koji volite biciklizam i želite provesti lijepi vikend, nema vam druge nego se dovesti do Grožnjana na "Ovca Week-end". (dp)
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti