Potpisani Ugovori o sudjelovanju u mentorskom programu za udruge

Istra
18.07.2018 17:52
D. Požarić
1
1
Danas su u Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva potpisani ugovori s udrugama odabranim putem natječaja za sudjelovanje u mentorskom programu za udruge raspisanim 4. svibnja ove godine. Sve tri prijavljene udruge zadovoljile su uvjete natječaja i odabrane su za provedbu mentorskog programa. To su Klub žena liječenih od karcinoma dojke "Gea" iz Pule te udruge "Hoću-mogu" i Zajednica sportskih udruga iz Pazina.
Ukupna procijenjena vrijednost dodijeljenih nefinancijskih potpora je 120.000,00 kuna.
Mentorsku će podršku Zaklada pružiti udrugama na razdoblje do ožujka 2019. godine. Udruge će u suradnji sa Zakladom revidirati postojeće dokumente s ciljem efikasnijeg poslovanja, rješavati unutarnje funkcioniranje, volontiranje i angažiranje općenito svih članova udruge te definirati strateški svoje buduće djelovanje. Također, u planu je do kraja provedbe mentorskog programa, da svaka udruga napiše barem jedan prijedlog projekta i njime aplicira na otvorene natječaje. Predstavnici udruga će sudjelovati na posebnim edukacijama koje će Zaklada ciljano provoditi za njih, od područja financijskog planiranja i izvještavanja, pisanja prijedloga projekata te osnova računovodstva do komuniciranja s javnošću, javnih politika i sl.
Udruge su putem ovog natječaja dobile osobnog savjetnika koji će im u sedmomjesečnom razdoblju biti na raspolaganju za konzultacije i pitanja vezana za redovno poslovanje udruge, financije, pisanje prijedloga projekata i sve ostale nepredvidive situacije s kojima se udruge susreću svojim aktivnostima. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti