Potpisan ugovor o izgradnji vrtića i jaslica u Varvarima

Grad Poreč
29.11.2023 07:27
Izvor: Grad Poreč
kb
Budući izgled vrtića u Varvarima
Budući izgled vrtića u Varvarima
U Poreču je jučer potpisan ugovor o izvođenju radova, nadzoru i vođenju projekta gradnje novog dječjeg vrtića u Varvarima.
Novi vrtić i jaslice moći će primiti oko 150 djece vrtićke i jasličke dobi.
- Kao što smo i najavili, nastavljamo ulagati u naše najmlađe. Nakon novih vrtića u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, te energetske obnove zgrade Gornjeg vrtića, pred nama su izgradnja vrtića ovog u Varvarima i još jednog novog Novoj Vasi, te daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima. Ovdje govorimo o više od 300 novih mjesta u vrtićima do 2025. godine, po čemu vjerujemo da smo među rekorderima u Hrvatskoj. Naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, a to nas jako veseli, komentirao je gradonačelnik.
Grad Poreč je putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dobio 1,45 milijuna eura bespovratnih sredstava za ovaj projekt, dok će preostali dio financirati sam grad.
Očekuje se da će novi vrtić i jaslice u Varvarima otvoriti svoja vrata krajem 2024. godine, a Grad Poreč paralelno radi na izgradnji još jednog vrtića u naselju Nova Vas, čiji će se ugovor o radovima potpisati uskoro.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti