Potpisan ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u Poslovnoj zoni Vodnjan-sjever

Istra
22.06.2018 15:55
D. Požarić
Potpisivanje ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta u Vodnjanu
Potpisivanje ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta u Vodnjanu
Ovog su tjedna u Vodnjanu ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta površine dvije tisuće četvornih metara potpisali vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović i predsjednik uprave tvrtke Vladimir Gortan d.d. iz Pazina Darvin Žufić.
Potpisivanju je prethodio provedeni natječaj kojim su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vodnjanu dodijelili 3.100.000,00 kuna bespovratnih sredstava, što je 85% prihvatljivih troškova projekta izgradnje i opremanja.
Reciklažno dvorište vrijedno 3.742.234,56 kuna s PDV-om gradit će se u Poslovnoj zoni Vodnjan sjever. Cijena stručnog i projektantskog nadzora je 131.250,00 kuna sa PDV-om, kažu u Gradu Vodnjanu.
Izgradnja će započeti za otprilike dva tjedna, trajat će šest mjeseci, dok će u funkciji biti početkom veljače 2019. godine, a reciklažno će dvorište stvoriti preduvjete za povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada na području Grada Vodnjana.
Potpisivanju ugovora o izgradnji reciklažnog dvorišta prisustvovali su Moira Drandić Pauro, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Vodnjana te Franko Kaić, predstavnik tvrtke Studio Kaić d.o.o. iz Pule, tvrtke koja će izvršit stručni i projektantski nadzor izgradnje. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti