Potpisan Sporazum o suradnji IDS-a i SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji

Istra
26.02.2009 00:00
Izvor: IDS Priopćenje za javnost
D. Požarić
PULA – Predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin i predsjednik SDP-a Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina potpisali su danas u Rijeci koalicijski sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima, čime je potvrđeno da će dvije stranke zajednički izići na lokalne izbore.
Koalicijskim je sporazumom utvrđeno da će IDS podržati kandidata za župana SDP-a u Primorsko-goranskoj županiji te da će izaći na izbore sa zajedničkom listom, dok će raspored i broj mjesta na listi biti predmet usuglašavanja.
Cilj IDS-a je biti postojan i korektan partner. Partnerstvo IDS-a i SDP-a Primorsko-goranske županije zasnovano je na programskoj orijentaciji.
IDS je za SDP vrlo kvalitetan i dugoročan partner, što potvrđuju partnersko-koalicijski sporazumi od 2005. godine. Također, IDS i SDP zajednički obnašaju vlast i u Gradu Rijeci te su se pokazali kao ozbiljne stranke koje partnerstvo grade na programskoj orijentaciji.
Glavni cilj IDS-a i SDP-a je doprinijeti boljem životu ni kvaliteti života građana Primorsko-goranske županije.
- Ovo je potpisivanje koalicije sa SDP-om za Primorsko-goransku Županiju, dokazuje kako je suradnja, u proteklom još važećem mandatu prerasla u partnerstvo na dulji rok. Radi se o dvije najrazvijenije županije u Hrvatskoj, gdje su pokazatelji gospodarstva najbolji i gdje je izvoz najzastupljeniji. Iskustva su obostrano pozitivna i dokazali smo da možemo zajednički upravljati dvjema županijama. Predstoji izrada kvalitetnih programa koje ćemo prezentirati našim biračima uz garanciju stabilnosti i obzirnosti antirecesijskim mjerama. Dokazali smo da smo sposobni prepoznati problematiku ovih prostora, izjavio je predsjednik Savjeta IDS-a Darko Lorencin.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti