Potpisan sporazum IDS-HNS

Istra
27.02.2009 00:00
D. Požarić
1
1
PULA - Predsjednici IDS-a i HNS-a Ivan Jakovčić i Radimir Čačić potpisali su danas u Puli Sporazum o suradnji na lokalnim i regionalnim izborima 2009, predsjedničkim izborima 2010. i parlamentarnim izborima 2011. godine.
Dva su stranačka čelnika naglasila da se radi o dvije liberalne stranke koje već 19 godina dijele temeljne političke vrijednosti. Ta bliskost temeljnih načela je u niz navrata dokazivana i savim konkretno, suradnjom i na parlamentarnim i predsjedničkim izborima i sinergija je uvijek bila prisutna, kaže Čačić koji vjeruje da će tako biti i u buduće.
- Pred nama su vremena koja nisu dobra, vremena u kojima se nalazimo danas su crna, tmurna, recesijska... Vlada koja nas vodi ne pruža objektivnu garanciju da će biti bolje i prvi korak na kojem moramo pokušati napraviti pomak su sasvim sigurno lokalni i regionalni izbori. Druga velika poluga koju mislim da ne treba izgubiti je pozicija lijevog centra, pozicija peredsjednika države, a sigurno je potreba za promjenom na državnoj razini. Sve ove tri komponente su dio našeg sporazuma , rekao je Čačić.
- Svo vrijeme IDS i HNS su imali vrlo otvorenu suradnju na državnoj razini. Ovo je nastavak zajedničke koalicije iz 95-te, pa i 2000-te, kad smo oformili Porečku skupinu u kojoj su upravo IDS i HNS imali iznimnu ulogu, a koja je rezultirala time da vladu formirali ljudi koji su bili u Poreču, dok je Stjepan Mesić postao predsjednik. Nakon toliko godina uspješne suradnje u parlamentu i Vladi, raduje me to da sada razgovaramo i o suradnji na lokalnom i regionalnom nivou. Raduje me podrška HNS-a kandidatu IDS-a za župana, rekao je Jakovčić.
Suradnju na lokalnim razinama oba su stranačka čelnika ocijenila predmetom dogovora.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti