Poslovna zona Kaštelir-Labinci: Ulaganjem u tehnologiju do veće konkurentnosti male brodogradnje

Lokalno
20.02.2021 11:01
D. Požarić
Ulaganjem u tehnologiju do veće konkurentnosti male brodogradnje
Ulaganjem u tehnologiju do veće konkurentnosti male brodogradnje
U proizvodnom pogonu tvrtke Marservis u poslovnoj zoni Kaštelir-Labinci, u četvrtak je Udruženje male brodogradnje Hrvatske gospodarske komore za graditelje brodova organiziralo upoznavanje sa suvremenim strojevima i tehnologijom u gradnji brodova iz stakloplastike.
Predsjednik Udruženja Boris Vukušić istaknuo je kako ova radionica ima za cilj educirati i navesti brodograditelje u smjeru korištenja novih naprednih te ekološki prihvatljivijih tehnika i tehnologija kroz rad s aplikatorima i vakuum infuzijom. -Radi se o vrlo čistim tehnologijama kojima se brodovi od kompozitnih materijala praktički mogu graditi u dnevnoj sobi, rekao je Vukušić, a njihovim se korištenjem ostvaruje ušteda materijala do 50 posto, kvalitetniji gotovi proizvod, te drastično smanjenje količine opasnog otpada u korist neopasnog komunalnog reciklabilnog otpada.
Radionice je vodio dr.sc. Karlo Štefanić, jedan od vodećih stručnjaka za kompozitne materijale, suvlasnik tvrtke Kompozit kemija d.o.o. iz Zagreba.
Slične edukacije važne su za graditelje brodova koji se na njima mogu upoznati s novim tehnologijama gradnje plovila uživo i isprobati u stvarnosti funkcionalnost samih strojeva, istaknuo je potpredsjednik Udruženja male brodogradnje HGK Luciano Beg, ujedno i vlasnik tvrtke Marservis koja primjenjuje ove tehnologije u svakodnevnom radu.
U Kašteliru su predstavljeni airless strojevi za nanos gelcoata i smole, te sjeckalica staklenih vlakana, popularno nazvana „chopper“. Nakon prezentacije rada s ova dva modela aplikatora, uživo je predstavljena i tehnologija proizvodnje poliesterskih plovila tzv. vakuum infuzija.
Primjena airless strojeva u Europskoj uniji je pravilo, a ne iznimka, upravo kao i tehnologije vacuum infuzije. Korištenjem novih tehnologija doprinosi se zaštiti okoliša jer se smanjuju štetne emisije u zrak, struktura plovila je ravnomjernija i čvršća, troši se manje popratnog materijala, a cjelokupna proizvodnja je mnogo čišća, rekao je Beg. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti