Poreču 426 tisuća kuna za novi EU projekt

Lokalno
24.07.2018 21:55
D. Požarić
1
1
Grad Poreč je od Ministarstva kulture dobio stopostotno financiranje od 426 tisuća kuna za projekt KUP 54+. U partnerstvu sa Pučkim otvorenim učilištem, Poreč je lani prijavio projekt Kultura i umjetnost 54+ - ''KUP 54+'' na natječaj ''Kultura i umjetnost 54+'' iz Europskog socijalnog fonda, okvira Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.
18. srpnja iz Ministarstva kulture i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva stigla je odluka o financiranju projekta.
Projekt će se baviti zdravim starenjem u Poreču. S dugoročnim ciljem da se stariji sugrađani društveno i socijalno uključe u kulturnu i umjetničku scenu Poreča i tako ravnopravno i aktivno sudjeluju u kulturnom životu zajednice, posebice oni lošijeg socijalnog statusa, formirat će se kazalište za osobe starije od 54 godine i starije osobe s invaliditetom. Projektom se želi razviti i svijest o važnosti kulture u prevenciji socijalne isključenosti te poboljšati kvaliteta života Porečanki i Porečana starijih od 54 godine.
KUP 54+ jedan je u nizu projekata koje je Poreč u protekloj godini prijavio na EU sredstva. Od gotovo 10 milijuna kuna dobivenih sredstava iz EU fondova u navedenom razdoblju, ističu se financiranje izgradnje reciklažnog dvorišta s 2,3 milijun kuna, izgradnja ceste Garbina-Valkarin s 2,4 milijuna kuna, projekti Pučkog otvorenog učilišta s 2 milijuna kuna te 100 tisuća eura za prilagodbu starogradske jezgre i Eufrazijeve bazilike osobama slabije pokretljivosti, koje je Poreč ostvario kao grad sa spomenikom na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti