Porečki umirovljenici: Iz Galije na Otok

Lokalno
23.07.2015 06:57
D. Požarić
1
1
Tridesetak članova porečkog umirovljeničkog kluba Galija odazvalo se pozivu iz Valamar Riviere da posjete novouređeni smještajni kompleks na otoku Sv. Nikola.
Veliku investiciju porečkog hotelijera umirovljenicima, među kojima je bilo i dosta bivših rivieraša koji su u socijalizmu stvarali ovu kompaniju, je predstavila Nives Matić iz Rivierinih odnosa s javnošću.
U dvije godine uloženo je 250 milijuna kuna i dobiveno oko 800 postelja, odnosno 330 smještajnih jedinica u hotelu, vilama, dvorcu i depandansi, sve s četiri zvjezdice, istaknula je Matić. Sv. Nikola je postao kvalitetni turistički resort, imenom Valamar Isabella Island, diskretno podijeljen na zone za aktivniji i mirniji odmor, a konačno je u potpunosti obnovljena stara depandansa Miramare na atraktivnoj pučinskoj strani otoka koja je bila višedecenijsko ruglo.
Današnje lijepe sobe s lijepim pogledom imaju i lijepu cijenu - u špici dnevno 500 eura za dva polupansiona. Naravno, valja istaknuti i da u sezoni resort zapošljava 250 radnika.
Stariji Porečani su nakon posjeta bili dvojakih osjećaja, s jedne strane žao im je što je "njihov" Otok, ili po parentinski - Scoio, prilično izbetoniran, istina, većim dijelom još u vrijeme izgradnje hotela Fortuna (danas Valamar Isabella) 1986. godine, što je tijekom nedavne obnove smještaja posječen značajan dio starih stabala i što je sve teže doći na Otok na izlet ili kupanje (Riviera je poskupila kartu brodice na 40 kuna upravo da bi odvratila dnevne kupače), ali s druge strane razumiju neminovnost vlasničkih interesa i važnost novih radnih mjesta, a posebno su bili zadovoljni obnovom depandanse Miramare i starog svjetionika u blizini.
Napomenuti valja da su uz opsežne hortikulturne intervencije, koje će sigurno optičke efekte dati kroz koju godinu, kad novo posađeno zelenilo poraste, poboljšani uvjeti za kupanje s novim bazenima i uređenijim plažicama i prilazima moru, ali i da je dio vanjske strane otoka s prelijepim stijenama za sunčanje ostavljen netaknut i makijom izoliran od samog resorta. (G. PRODAN)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti