Porečki stolnotenisači na 26. međunarodnom memorijalu A. Tova Stipančić

Sport
28.11.2018 08:45
D. Požarić
1
1
Već se 26. godina u Zagrebu igra memorijalni turnir u čast Antuna Tove Stipančića. U međuvremenu je manifestacija izrasla u jedno od najkvalitetnijih natjecanja u ovom dijelu Europe, što potvrđuje i ovogodišnja brojka od petstotinjak stolnotenisača koji su zaigrali proteklog vikenda u zagrebačkom Domu sportova i natjecali se u pet dobnih kategorija. Za STK Jadran iz Poreča nastupili su Doris Devčić, Nika Radović, Dora Popec, Jan Križanec, Vito Wiese, Lukas Škaljić, Ivan Staraj i Mateo Šušljik.
Najviše uspjeha imali su Mateo Šušljik i Dora Popec. Mateo je u kategoriji kadeta grupu prošao s dvije pobjede i jednim izgubljenim mečem. U 1/32 finala Mateo je igrao s igračem Zagrebačkog Tisa Leonom Benkom, koji je bio uspješniji 3:0 i tako se plasirao u nastavak natjecanja.
Dora Popec je u kategoriji juniorki prošla grupu s po jednim porazom i pobjedom. U osmini finala ždrijeb joj je dodijelio igračicu Zagrebačke Mladosti Gabrijelu Alvez, koja je ovoga puta bila bolja rezultatom 3:0 te se plasirala u četvrt završnicu turnira. Kategoriju kadetkinja Dora je počela s tri pobjede u grupi i tako zauzela prvo mjesto.
U osmini finala sastala se s igračicom Tisa Zrinkom Rebić i rezultatom 3:1 prolazi u daljni tijek natjecanja. Ždrijeb joj u daljnjem tijeku natjecanja nije bio naklonjen te je poražena rezultatom 3:0 od reprezentativke Bosne i Hercegovine Dore Ćosić, koja je kasnije i osvojila Memorijal u kadetskoj konkurenciji.
Seniore STK Jadrana u subotu, 1 prosinca očekuje posljednji susret u jesenjem djelu lige protiv STK BROVINJE iz Koromačnog. (STKJ/dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti