Porečki SDP nije podržao gradski proračun za 2021., sjednica vijeća se nastavlja danas

Lokalno
22.12.2020 15:57
D. Požarić
SDP Poreč
SDP Poreč
Uoči nastavka prošlotjedne sjednice porečkog Gradskog vijeća, na kojoj je usvojen gradski proračun težak gotovo 258 milijuna kuna, SDP Poreč sinoć u priopćenju za medije ističe da u petak nisu podržali proračun jer ne odražava realnu situaciju uzrokovanu koronavirusom i ne uvažava da se kroz socijalne pomoći treba pomoći onima koji su egzistencijalno ugroženi.
Iz SDP- a ističu kako je u proračunu predviđeno povećanje plaća za 4,5 milijuna kuna u odnosu na 2020. godinu i povećanje materijalnih rashoda za 3,7 milijuna kuna. U proračunu se i dalje planira investicija u visini od 53 milijuna.
– Potrebno nam je više od povećanja plaća, novih materijalnih rashoda ili novih investicija osigurati sredstva za direktnu novčanu pomoć onima koji su najugroženiji uslijed krize i koji nemaju dovoljno sredstava za preživljavanje, napominje se u priopćenju.
– Članovi SDP Poreč smatraju da se, u situaciji kada smo u velikoj krizi, plaće ne bi smjele povećavati, materijalni troškovi bi se racionalizacijom trebali smanjiti, a investicije poput uređenja plaža, igrališta, kružnih tokova, prometnica, parkova, rasvjete i sl. mogla bi čekati bolja vremena, navodi se u priopćenju.
Iz SDP-a predlažu da se svim nezaposlenima, umirovljenicima s niskim primanjima i socijalno ugroženima, prema kriterijima i iznosima koji će se naknadno utvrditi, iz proračuna isplaćuje svaki mjesec prosječna socijalna pomoć u visini od oko 2000 kuna.
Naime, u proračunu za 2021. godinu predviđeno je smanjenje rashoda koji se odnose na socijalnu zaštitu za 750 tisuća kuna u odnosu na 2020. godinu. Za naknade za pomoć osobama koje su ostale bez posla zbog koronavirusa predviđeno je svega 300 tisuća kuna, a za naknade za pomoć osobama u teškoj socijalno ekonomskoj situaciji još i manje tj. samo 100 tisuća kuna, kažu porečki SDP-ovci.
Sjednica se nastavlja danas u 18 sati, a na dnevnom redu su izmjene i dopune proračuna za tekuću i projekcija za 2021. i 2022. godinu, dopune programa održavanja komunalne infrastrukture i koncesija za obavljanje komunalnog linijskog prijevoza u Poreču. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti