Porečki osmaši upoznali hotel Parentium

Lokalno
30.05.2018 11:43
D. Požarić
Prezentacija u hotelu Parentium
Prezentacija u hotelu Parentium
Prezentacija u hotelu Parentium
Porečka hotelijerska tvrtka Plava laguna i Turističko–ugostiteljska škola Antona Štifanića za učenike osmih razreda Osnovne škole Poreč organizirale su prezentaciju turističko-ugostiteljskih zanimanja. Kroz prezentaciju su ih proveli profesori, profesorice i Vesna Baranašić, ravnateljica TUŠ-a Antona Štifanića, dok ih je direktorica Ana Budimir provela hotelom. Cilj je bio i u praksi, a ne samo kroz teoriju, upoznati se s osnovnim turističko-ugostiteljskim zanimanjima kako bi se učenike osmih razreda podatklo na to da njihov prvi izbor bude upravo Turističko-ugostiteljska škola.
Direktorica hotela Ana Budimir sa učenicima
Tako se stotinjak učenika upoznalo s radom na recepciji te poslovima kuhara, konobara i pripravnika u hotelskim operacijama.
-Odlučili smo se za ovaj korak jer svi zajedno moramo više učiniti na promociji turističko-ugostiteljskih zanimanja. S obzirom da posljednja upisana generacija konobara upravo završava trogodišnje školovanje, a u prvi razred ove školske godine nije se upisao ni jedan slastičar, smatramo da je promocija zanimanja jedan od ključnih koraka za edukaciju naših potencijalnih budućih zaposlenika, poručuju iz Plave lagune.
-S obzirom na to da unutar hrvatskog obrazovnog sustava ne postoji učinkovit model profesionalne orijentacije učenika, odlučili smo budućim srednjoškolcima približiti programe kroz zanimanja i poslove za koje ih osposobljavaju. Četrnaestogodišnjaci uglavnom nisu svjesni svojih potencijala, a nisu ni upoznati s mogućnostima koje im pruža neko zanimanje. Suradnja škola i poslodavaca na populariziranju strukovnog obrazovanja je jedini pravi put, izjavila je ravnateljica TUŠ-a Vesna Baranašić. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti