Porečki obrtnici definirali planove za novu poslovnu godinu

Lokalno
05.01.2021 14:27
D. Požarić
Obrtnički dom u Poreču
Obrtnički dom u Poreču
Obrtnici Poreštine krajem su godine održali virtualnu 5. sjednicu Skupštine na kojoj su izglasali rebalans financijskog plana za 2020. te financijski plan i program rada za 2021. godinu.
Financijski plan za 2001. godinu iznosi 645.100 kuna, a većim se dijelom odnosi na financiranje obaveze po kreditu za izgradnju Obrtničkog doma, te niz aktivnosti koje će, cijene, pridonijeti razvoju obrtništva Poreštine.
Cilj programa rada u idućoj godini je zadržati aktivnosti započete tijekom ranijih godina, koje su donijele pozitivne efekte, dok ih se dio odnosi na nove projekte i potpore obrtništvu, usmjerene na njihove potrebe uslijed novih uvjeta poslovanja izazvanih koronavirusom. Posebna će se briga posvetiti mjerama pomoći obrtnicima, savjetovanju i aktivnostima upoznavanja jedinica lokalne samouprave s problemima obrtnika Poreštine.
U UO Poreč očekuju nastavak uspješne suradnje s Obrtničkom komorom Istarske županije, Gradom Porečom i okolnim općinama te stvaranje uvjeta za otvaranje i opstanak novih obrta, kroz kreiranje fonda potpore obrtnicima i poduzetnicima, a po uzoru na gradove koji su već to učinili. Članove Udruženja će redovito informirati o novostima u radu Udruženja i to putem web i Facebook stranice , mailovima i sms porukama.
Nastavit će, kažu, održavati seminare i predavanja za obrtnike, dok će jedna od aktivnosti biti i redovita analiza stanja u obrtništvu s posebnim naglaskom na analizu obrtništva Poreštine po djelatnostima, novim obrtima, odjavama i slično.
U tijeku ovih petnaest dana namjera je Udruženja aktivno se uključiti u humanitarnu akciju Hrvatske obrtničke komore za potresom pogođena područja Banije. Humanitarnoj akciji „Obrtnici za stradale od potresa“ koja ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava za pomoć stradalima od potresa, uz već doniranih 50 agregata HOK-a, Udruženje će donirati vlastita sredstva i 2.000 jednokratnih zaštitnih maskica. Putem svog sustava informiranja pozvani su i obrtnici građevinari koji imaju kamione s dizalicama s kranom sa što dužim dohvatom da se uključe u volontiranje na području Petrinje i okolice. (dp)
Udruženje obrtnika Poreč poziva obrtnike koji to još nisu učinili, da dostave kontakte (mail i broj mobitela) kako bi ih se redovito informiralo o novostima u propisima, potporama i seminarima.[/sivac] [sivac]Udruženje obrtnika Poreč poziva obrtnike koji to još nisu učinili, da dostave kontakte (mail i broj mobitela) kako bi ih se redovito informiralo o novostima u propisima, potporama i seminarima.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti