Porečki harmonikaši s istarskim županom podijelili iskustva s treninga i natjecanja

Istra
29.01.2024 12:16
kb
nsVe9gcAe-img_1.JPG
nsVe9gcAe-img_1.JPG
Autor: Istarska županija
Istarski župan Boris Miletić upriličio je prijem za nagrađene mlade harmonikaše iz Umjetničke škole Poreč, Davida Pršurića, Luciju Janko, Erika Petrovića i Ariana Matića, koji su briljantnim nastupom pobijedili u prvoj kategoriji kvarteta na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa održanom krajem prošle godine u Požegi. 
Župan Miletić je mladim glazbenicima čestitao na velikom uspjehu poručivši kako ga uvijek veseli kada osobe iz Istre ostvaruju velike rezultate.
- Vaš je uspjeh poticaj mladima da se bave glazbom koja je univerzalna i koja spaja ljude, a pokazuje i veliki trud koji je uložen u postizanje ovakvih sjajnih postignuća, kazao je župan.
Ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić zahvalila je županu na stalnoj potpori i podršci koju pruža Istarska županija. Učiteljica mladih harmonikaša Romina Legović rekla je, pak, kako je iznimno ponosna na trud talentiranih i predanih učenika koji, uz svoju redovnu osnovnu školu, pokazuju veliku motiviranost i u glazbenoj školi.
Tijekom susreta porečki harmonikaši su podijelili svoja iskustva s treninga i samog natjecanja, a svi su se složili kako je osim talenta za ostvarivanje rezultata na najvišoj razini potrebno i mnogo, mnogo truda.
David, Lucia, Erik i Arian svojim su izvrsnim nastupom u prvoj kategoriji u disciplini kvarteta osvojili prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 99,60 bodova.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti