Porečki harmonikaši osvojili prestižne nagrade na "Concorso internazionale di fisarmonica Vallecamonica"

Kultura
27.09.2023 15:01
kb
Autor: Umjetnička škola Poreč
Na netom organiziranom prvom "Concorso internazionale di fisarmonica Vallecamonica", održanom u talijanskom Cevu/Brescia 23. i 24. rujna ove godine, harmonikaši Umjetničke škole Poreč predstavili su se u komornim i solističkim kategorijama. Kao jedini predstavnici Republike Hrvatske uspješnim nastupom na natjecanju osvojili su sljedeće nagrade:
Veliki pehar natjecanja, prvo mjesto i druga nagrada (92/100 bodova) u kategoriji "Chamber Ensambles" bez dobnog ograničenja, pripala je kvartetu harmonika Umjetničke škole Poreč u sastavu: Martina Bošnjak (6. razred harmonike u klasi učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić), Impreza Legović (6. razred harmonike u klasi učiteljice savjetnice Vilijane Šugar), učiteljica mentorica Anamarija Lovrečić i ravnateljica Sanjica Sara Radetić.
U kategoriji "D" solisti bez dobnog ograničenja, u konkurenciji harmonikaša iz Kine, Italije i Ukrajine nastupila je učiteljica Anamarija Lovrečić, osvojivši drugo mjesto i drugu nagradu (94/100 bodova) i pehar natjecanja.
Kvartet harmonika Umjetničke škole Poreč i učiteljica Anamarija Lovrečić kao laureati natjecanja nastupale su na završnim koncertima prve i druge večeri natjecanja zajedno sa članovima ocjenjivačkog suda i pobjednicima natjecanja iz Kine, Italije i Ukrajine.
Natjecatelje su ocjenjivali izvrsni i međunarodno priznati solisti i pedagozi na harmonici Saria Convertino, Vince Abbracciante, Daniele Zullo, Eugenia Cherchazova, Eugenia Marini te Michele Fedrigotti (skladatelj, dirigent, klavirist i čembalist).

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti