Porečki harmonikaši na natjecanju u Puli osvojili pet prvih i jednu drugu nagradu

Lokalno
03.05.2018 10:45
D. Požarić
1
1
Na ovogodišnjem 43. Međunarodnom susretu harmonikaša, održanim nedavno u Puli, predstavilo se pet učenika Umjetničke škole Poreč u raznim kategorijama solista te Harmonikaški orkestar škole, a zajedno su osvojili pet prvih i jednu drugu nagradu.
Manifestacija je to koja okuplja najbolje harmonikaše (soliste, komorne sastave i orkestre) iz cijele Europe, pa i šire. Ove godine bilo je oko petsto harmonikaša iz 18 zemalja. Natjecala su se 141 solista, 10 komornih sastava i 11 orkestara. Natjecatelje je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja, u čijem je sastavu bila i profesorica porečke škole Ana Šterpin Zagoranski. Predsjednica organizacijskog odbora bila je još jedna profesorica ove škole - Tamara Ignjatović, te prof. harmonike Anamarija Lovrečić kao članica organizacijskog odbora.
Učenici Umjetničke škole Poreč svojim su uspješnim nastupima osvojili sljedeće nagrade:
  • u kategoriji A1: Nikola Antolović osvojio je 1. nagradu i 2.mjesto te pokal sa 95 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško. Nikola je osvojio jednaki broj bodova kao i prvoplasirana natjecateljica. Obzirom da je Nikola stariji, po pravilniku natjecanja, prednost ima mlađi/mlađa natjecatelj/ica.
  • u kategoriji B2: Leon Korenić osvojio je 1. nagradu s 91,67 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško
  • u kategoriji B2: Vita Blažević osvojila je 1. nagradu s 91,33 bodova, prof. savjetnik Paolo Peruško
  • u kategoriji B2: Gabriel Milohanić osvojio je 2. nagradu s 87 bodova, prof. Tamara Ignjatović
  • u kategoriji C2: Antonela Glavić osvojila je 1. nagradu i 1. mjesto i pokal s 96,33 bodova, prof. savjetnica Ana Šterpin Zagoranski
  • u kategoriji A (orkestri): Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio je 1. nagradu i 2. mjesto s 94,33 bodova, dirigentica prof. savjatnica Ana Šterpin Zagoranski.
Antonela Glavić je također osvojila i prestižni kup grada Pule kao ukupna pobjednica (natjecateljica s najviše osvojenih bodova unutar solističkih kategorija baby, a1, a2, b1, b2, c1, c2 - natjecatelji do 15 godina starosti) te novčanu nagradu organizatora u visini od sto eura. Pored toga osvojila je i posebnu nagradu Hrvatskog društva skladatelja, plaketu za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja te novčanu nagradu u visini od 400 eura. Glavić je nastupala i na svečanom koncertu zatvaranja gdje su joj uručene posebne nagrade. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti