Porečki gitaristi uspješni na festivalu u Puli

Kultura
22.05.2018 17:45
kb
1
1
Marin Štefanac, Chiara Vukadinović i Nina Poropat, učenici Umjetničke škole Poreč, ostvarili su izvanredan uspjeh i vratili se s najvišim nagradama iz Pule, gdje je proteklog vikenda održan 6. Festival Pula guitar fest 2018. Organizirali su ga OKUD Istra u Zajednici Talijana Circolo a natjecalo se više od 70 mladih glazbenika.
Marin Štefanac, učenik 3. razreda pod mentorstvom učitelja Hrvoja Hleba, koji se natjecao u disciplini klasične gitare u I. kategoriji (djeca rođena 2007. godine i mlađi) osvojio je I. nagradu i 3. mjesto. U II. kategoriji (djeca rođena 2005.godine i mlađi) natjecale su se Chiara Vukadinović, učenica 4. razreda, također pod mentorstvom Hleba, koja je osvojila I. nagradu i 2. mjesto, dok je Nina Poropat iz 5. razreda Područnog odjela Vrsar osvojila 1. nagradu i 4. mjesto. Njena je učiteljica Sandra Šustereiter.
Učenike je ocjenjivao ocjenjivački sud renomiranih gitarističkih umjetnika i pedagoga u sastavu Antonio Rumenović, Moreno Vinceković, Hrvoje Ton, Ante Radnić i Hrvoje Hleb. Na festivalu je održano i nekoliko radionica koje su vodili Tamara Perc, Vlade Brzović i Hrvoje Hleb. Natjecanje je završeno svečanom podjelom diploma, pehara i nagrada najboljeplasiranim natjecateljima i koncertom Luke Lovrekovića. (kb)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti