Porečki delfin u nedjelju, večeras na Tequili Carb Loading Party!

Lokalno
04.09.2015 11:06
D. Požarić
Porečki delfin u nedjelju, 6. rujna 2015. (foto: arhiv, Milivoj Mijošek/Glas Istre)
Porečki delfin u nedjelju, 6. rujna 2015. (foto: arhiv, Milivoj Mijošek/Glas Istre)
Iako najavljeno za subotu, šesnaesto po redu izdanje Porečkog delfina, najmasovnijeg plivačkog maratona na Jadranu će zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika biti održano u nedjelju, 6. rujna, javili su nam iz ureda Turističke zajednice Grada Poreča.
Dionice su poznate (jedan i pol, tri i pet kilometara), a dozvoljeni su svi stilovi plivanja i pomagala (peraje, luftmadraci itd.). Svi će sudionici, bez obzira na dionicu koju otplivaju, dobiti medalje i majice, a kotizacija iznosi 50 kuna.
Mjesto događanja je, naravno, plaža hotela Pical.
Cro Cup natjecanje odnosno Kup hrvatske u daljinskom plivanju počinje u 9 sati ujutro, a u 9:30 kreću rekreativci. Trajat će do 15:00 sati.
Osim plivačkih utrka, na gradskom kupalištu bit će odigran vaterpolo turnir, a u sklopu Porečkog delfina će 12. rujna biti održana tradicionalna jedriličarska regata za klasu Optimist.
Novost ovogodišnje manifestacije je da će večeras (petak, 4. rujna) sa početkom u 20 sati u Tequila Beach baru biti održan Carb Loading Party uz besplatnu paštu i pizzu (plus jedno bezalkoholno piće) za sve koji prijave sudjelovanje na Porečkom delfinu. Za glazbu osamdesetih i devedesetih godina pobrinut će se popularni DJ Giancarlo.
Direktor Ureda TZ Grada Poreča Nenad Velenik rekao je jučer novinarima kako je Carb Loading Party vrlo popularan način za privlačenje rekreativaca, ne samo plivačkog maratona. -Njegova najveća vrijednost je u tome što će sudionici prijavnicu ispuniti i kotizaciju platiti uoči natjecanja te tako rasteretiti organizatora koji se u protivnom mora suočiti sa gotovo tisuću i pol sudionika koji se odjednom žele prijaviti, rekao je Velenik.
U TZ-u zbog jake promotivne kampanje uz pomoć organizatora maratona na Balatonu očekuju veliki odziv plivača iz Mađarske, iako bi to vremenske neprilike mogle pokvariti. U tri su navrata pozivnice za Delfin poslate na oko osam tisuća adresa u Mađarskoj, a ove je godine za sudionike osiguran i privatni smještaj unutar dvjestotinjak metara od plivališta. Niti parkirališta neće nedostajati, jer se organizator potrudio pa "sredio" da se parking na Obali Antona Restovića na dan održavanja Porečkog delfina ne naplaćuje, a privremeno će za parkiranje sudionika biti osposobljeno i Mercatorovo, ex Vindijino skladište.
Maraton je najavljen i na talijanskim radio postajama u Padovi, Veroni, Udinama, Trsu i Vicenzi, a pokriven je i dobar dio Slovenije. -Žao nam je zbog nepovoljnih vremenskih prilika, mnogi nas pitaju hoće li to uopće imati smisla, ali mi smo napravili sve kao da su vremenski uvjeti idealni, rekao je novinarima direktor ureda TZ Poreča Nenad Velenik.
Vidimo se u nedjelju na Picalu! (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti