Porečke USB-ovke briljirale na Dance Festu u Novom Sadu

Kultura
29.03.2024 09:05
kb
Autor: Kristina Flegar
Udruga mladih Urbana subkulturna baza – USB Poreč ukrasila je sa 17 novih nagrada i priznanja svoju veliku klupsku vitrinu. Njenih tridesetak plesačica vratilo se početkom tjedna iz Novog Sada gdje su na međunarodnoj plesnoj manifestaciji Dance fest osvojile devet prvih te po četiri druga i treća mjesta. Natjecale su se među 3.500 plesača svih uzrasta iz brojnih zemalja, uključujući Hrvatsku, Srbiju, BiH, Sloveniju, Makedoniju, Rumunjsku, Bugarska, Rusiju, Grčku, Mađarsku i Južnoafričku Republiku. Velik su uspjeh okrunile uvrštenjem grupe Speed (djevojčice od 12 do 14 godina) u završnu Gala večer s 20 najuspješnijih od ukupno više od 700 koreografija ovogodišnjeg Dance festa. O svemu je odlučivalo devetoro međunarodnih sudaca – renomiranih plesača, koreografa i pedagoga. 
U kategoriji jazz juniora Nika Brčić zaslužila je prvo, a Anamarija Posanović drugo mjesto. Državne prvakinje jazz discipline Nika Brčić i Lana Zulijani potvrdile su talent i kvalitetu izvedbe te ponovno stale na najvišu stepenicu postolja. Zlatom su nagrađene i Julia Brajković, Vita Herak i Jana Šimunović, koje su se istaknule suvremenim trijom, ispred srebrnih Anamarije Posanović i Lane Zulijani. Sari Đukić je u najkonkurentnijoj disciplini dodijeljeno visoko drugo mjesto. Odmah za njom je Lana Brčić koja je i u lyrical jazz disciplini bila treća.
Antea Đukić je u jazz disciplini junior 2 osvojila treće mjesto, a sa Sarom Đukić drugo mjesto u kategoriji parova također u jazz disciplini. Plesne skupine Speed i Speed 2 briljirale su u grupnim koreografijama, pa su tako Speed-ice 2 u dva navrata pozvane na postolje za prvo mjesto, od čega jednom u formaciji sa starijom grupom Speed koja je zaslužila i nastup u Gala večeri. Speed 2 su nagrađene i broncom u suvremenoj disciplini. Najstarije seniorke, publici već dobro znane Emili Ritoša, Lana Brčić i Nina Puniš, s juniorkama Anteom i Sarom Đukić, također su osvojile zlato u vrlo konkurentnoj disciplini modern.
- Vraćamo se kući okićeni brojnim medaljama i s pohvalama stručnog žirija, prezadovoljni i preponosni što smo i na tako velikom međunarodnom natjecanju s izuzetno jakom konkurencijom, kreativnim i zanimljivim izvedbama, dospjeli do samog vrha i istaknuli se. Iza nas su tri dana vrhunskog plesnog doživljaja, pregršt novih prijateljstava, znanja i iskustava. Jako smo sretni što smo našim plesačicama još jednom uspjeli priuštiti taj divan doživljaj i priliku da pokažu što znaju i za što su se marljivo pripremale. Veliku zahvalu upućujemo roditeljima koji su nas pratili i podržali, prijateljima naše udruge na dragocjenoj pomoći i Gradu Poreču, poručila je trenerica i predsjednica USB-a Ivana Domazet, najavljujući da se u Novi Sad vraćaju i sljedeće godine.
Njihovo plesno putovanje ne staje, već plesačice koje su ujedno i članice mladog Sportskog plesnog kluba USB Poreč 13. travnja nastupaju na bodovnom turniru Hrvatskog sportskog plesnog saveza u Rijeci.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti