Porečka udruga SOS Šape prikupila donacije za nezbrinute životinje

Lokalno
28.05.2018 09:29
D. Požarić
Loris Peršurić i Sanja Arnold
Loris Peršurić i Sanja Arnold
Velikom humanitarnom akcijom u organizaciji Udruge za zaštitu životinja SOS Šape Poreč prikupljeno je proteklog vikenda 4.425 kuna. Novac će biti potrošen za zbrinjavanje napuštenih životinja, njihovu hranu i veterinarske troškove. Osim prikupljanja sredstava, akcija je održana kako bi se Udruzi SOS Šape priključili novi volonteri, ali i educirali sugrađani.
-Primijetili smo da veliki broj naših sugrađana još uvijek ne zna da u Poreču postoji sklonište za pse i mace i da tamo mogu doći i udomiti životinju. Zato organiziramo ovakve akcije kako bismo potaknuli skrb za životinje i promovirali naše gradsko sklonište koje se nalazi pri Veterinarskoj bolnici, U Ulici Mate Vlašića a ujedno i udomljenja. Trenutno je u skloništu 20-ak pasa i isto toliko maca. Ima ondje odraslih maca i mačića, također svih boja. Naravno, svi su pitomi, poručuju iz Udruge.
Nažalost, kažu iz ove udruge, većina udomljenja ide tek preko oglasa, zato žele pričati o tome kako bi se što više sugrađana odlučilo posjetiti sklonište i udomiti životinju koja je blizu, koju mogu vidjeti i doživjeti njen karakter i veličinu. U oglasu se vidi samo slika i kratak opis. Međutim, bitno je da životinja koju se odabere može pratiti stil života i uklopiti se u obitelj novog vlasnika.
-Veliko hvala svima koji su nas posjetili u Poreču, svima koji su donirali, pekli kolače, sudjelovali na bilo koji način u današnjoj akciji. Hvala novim članovima koji su prepoznali da radimo predano i ozbiljno i hvala našim novim mladim volonterima koji će ubuduće biti dio našeg tima, poručuju iz SOS Šapa.
Volonteri i građani koji podržavaju njihov rad, odlučili su osnovati ovu udrugu kojoj je osnovni cilj promovirati Poreč kao „pet friendly“ turističku destinaciju i sredinu u kojoj nema zanemarenih, zlostavljanih i napuštenih životinja, te u kojoj je ponašanje s kućnim ljubimcima na javnim površinama uzorno. Udrugu su osnovali volonteri koji se već duže vrijeme bave spašavanjem životinja i koji su, u svom radu, osjetili potrebu da se međusobno povežu i djeluju zajednički. Kontaktirati udrugu može se putem Facebook stranice https://www.facebook.com/sossape/ , a donirati se može na račun PBZ IBAN broj HR79 2340 0091 1109 1187 1. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti